SKŁADNIKI:
- 3 szolki mąki pszynnyj - 500 g
- 3/4 kostki masła - 150 g
- pół szolki cukru drobnego abo cukru pudru - około 150 g
- 200 g płynnego miodu
- pół szolki śmietany kwaśnyj 18 % - 150 g
- 4 żółtka jajec
- 2 łyżeczki sody oczyszczonyj
- łyżeczka kakao
- prziprawy: łyżka cynamonu; łyżeczka mlotego imbiru; po pół łyżeczki mlotych goździków, gałki muszkatołowyj, czornego pieprzu, kolyndry – idzie dać gotowo prziprawa do pierniczków ok. 20-30g
JAK ZROBIĆ?
- do tyglika dać 150g masła, 200g miodu, łyżeczka kakao i wszystkie prziprawy abo gotowo miyszanka przipraw
- podgrzywać na małym ogniu do całkowitego roztopiynio masła i odstawić do wychłodniyńcio
- do małyj miski wloć śmietana i soda oczyszczono i dokładnie wymiyszać łyżkom
- do wielgij miski przesioć mąka, 4 żółtka, wymiyszano śmietana z sodą, pół szolki drobnego cukru i na koniec wloć słodki krym z tyglika
- wszystko razym wymiyszać łyżkom, przikryć foliom i wstawić do lodówki na conajmnij 10h (ciasto bydzie klejonce ale w lodówce zrobi się plastyczne jak plastelina)
- po wyciągniyńciu ciasta ze lodówki stolnica posuć mąką, rozwałkowywać ciasto na ok. 8mm-1cm i wykrować pierniczki
- piyc na blaszce na papiórze o 10-11minut w 170oC
WSKAZÓWKA: ciasto na pierniki trza chłodzić conajmnij 10h wiync nojlepij zrobić se go dziyń przed pieczyniym, pierniki idzie jeść zaro po upieczyniu, niy trza czekać aż zmiynknom