Tort bezowy

SKŁADNIKI:

  • 8 bio┼étek
  • 2 szklonki cukru
  • 2 ┼éy┼╝ki soku z cytryny
  • 1 ┼éy┼╝ka m─ůki kartoflanyj
  • szczypta soli
  • 300ml ┼Ťmietanki krym├│wki (30%)
  • 300g syrka mascarpone
  • 2 ┼éy┼╝ki cukru pudru
  • owoce (maliny, truskawki, jagody, ostryngi abo inne)

JAK ZROBI─ć?

BEZA:

  1. bio┼étka ubi─ç na ┼Ťrednich obrotach na sztywno dodowajonc do ubijanio trocha soli, poma┼éu dosypujymy cukier i ubijomy na g┼éadko piana, do ubityj piany dodowomy sok z cytryny i m─ůka i ubijomy do po┼é─ůczynio sk┼éadnik├│w
  2. na dw├│ch blachach rozk┼éodomy papi├│r do pieczynio, rysujymy 2 k├│┼éka tak ze 20cm ┼Ťrednicy, wyk┼éodomy piana na te blachy formuj─ůc plaskate k├│┼éka, nagrzywomy piekarnik do 100oC i piekymy na termoobiegu 1h15min, zamiyniomy bezy miejscami i piekymy jeszcze 1h15min
  3. jak sie upiecze wy┼é─ůczomy piekarnik, uchylomy trocha drzwiczki i zostawiomy beza a┼╝ och┼éodnie

KRYM:

  1. Krym nojlepij zrobić przed samym podaniym z produktów kere były we lodówce z 12h
  2. miksujymy mascarpone, krym├│wka, cukier puder na sztywno masa

TORT:

  1. na patera dowomy plaskatszy blat bezy, na niego wykłodomy 2/3 krymu i na niego wciepujymy owoce
  2. przikrywomy drugim blatym, lekko dociskomy, wykłodomy 1/3 krymu i ozdabiomy resztom owoców