Tort bezowy

SKŁADNIKI:

  • 8 biołtek
  • 2 szklonki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki kartoflanyj
  • szczypta soli
  • 300ml śmietanki krymówki (30%)
  • 300g syrka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • owoce (maliny, truskawki, jagody, ostryngi abo inne)

JAK ZROBIĆ?

BEZA:

  1. biołtka ubić na średnich obrotach na sztywno dodowajonc do ubijanio trocha soli, pomału dosypujymy cukier i ubijomy na gładko piana, do ubityj piany dodowomy sok z cytryny i mąka i ubijomy do połączynio składników
  2. na dwóch blachach rozkłodomy papiór do pieczynio, rysujymy 2 kółka tak ze 20cm średnicy, wykłodomy piana na te blachy formując plaskate kółka, nagrzywomy piekarnik do 100oC i piekymy na termoobiegu 1h15min, zamiyniomy bezy miejscami i piekymy jeszcze 1h15min
  3. jak sie upiecze wyłączomy piekarnik, uchylomy trocha drzwiczki i zostawiomy beza aż ochłodnie

KRYM:

  1. Krym nojlepij zrobić przed samym podaniym z produktów kere były we lodówce z 12h
  2. miksujymy mascarpone, krymówka, cukier puder na sztywno masa

TORT:

  1. na patera dowomy plaskatszy blat bezy, na niego wykłodomy 2/3 krymu i na niego wciepujymy owoce
  2. przikrywomy drugim blatym, lekko dociskomy, wykłodomy 1/3 krymu i ozdabiomy resztom owoców