Mielonka do krałzy

SKŁADNIKI:

  • 1kg miynsa wieprzowego
  • 15g soli peklowyj
  • 1g pieprzu mlotego
  • 1g czosku granulowanego
  • 1g gorczycy mlotyj

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso zemloć na łoczkach 5-7mm, wsuć sól i pieprz i wyrobić - jak miynso bydzie za tyngie to cyknąć trocha lodowatyj wody wtedy łatwij sie wyrabio
  2. odstawić do lodówki na 24h
  3. po 24h wyciągnąć, dodać czosnek granulowany i gorczyca, dokłądnie wymiyszać i tyż w razie czego cyknąć trocha lodowatyj wody
  4. wrażować do krałzków, nojlepij niskich a szyrokich bez rancu coby sie fajnie wyciągała (cylindrycznych)
  5. krałzy napełniomy tak do 2/3 wysokości coby miały jeszcze trocha luftu
  6. krałzy zakryncomy i wrażujymy do garca, zalywomy wodom i warzymy przez ok 1h
  7. zostawiomy do wychłodniyńcio i wytyngniyńcio i mogymy jeść

WSKAZÓWKA: czym tłuściejsze miynso tym mielonka miynkszo