Kociołek

SKŁADNIKI:

  • kapusta bio┼éo
  • 1kg karczku/kark├│wki
  • 1,2-1,5kg kartofli
  • 0,3kg boczku wyndzonego
  • 0,5-0,6kg wusztu
  • 2 wielkie cebule
  • 1 g┼é├│wka czosku
  • szolka wody abo roso┼éu/wywaru warzywnego
  • s├│l, pieprz i prziprawa do ┼╝eberek abo ulubiono prziprawa do miynsa


JAK ZROBI─ć?

  1. potrzebny nom bydzie żeliwny kociołek ok 5L
  2. kapusta obiyromy z li┼Ťci, potrzebujymy ich tela, ┼╝eby wy┼éo┼╝y─ç nimi co┼ékii kocio┼éek i jeszcze przikry─ç wiyrch. Na som spodek idzie tych li┼Ťci da─ç ze 2 warstwy jakby tak przez cufal sie ta piyrszo warstwa przichyci┼éa, (cho─ç nom sie to jeszcze niy zdarzy┼éo)
  3. Czysty i ┼éopucowany kocio┼éek leko szmarujymy ┼éolejym jadalnym i uk┼éodomy li┼Ťcie kapusty.
  4. Nastympno warstwa to kartofle, nojlepsze do tego som m┼éode i we mundurkach czyli niy strugane ino dobrze wymyte. Jak ni mocie m┼éodych to stare ty┼╝ idzie da─ç ino trza je ┼éostruga─ç abo i niy ale sk├│rka je do┼Ť twardo. Kartofle mo┼╝ecie da─ç w ca┼éo┼Ťci jak som miarowe a jak wiynksze to spokojnie idzie je pokro─ç we ─çwiartki abo po┼é├│wki.
  5. Tera je tyn czas coby wloć szolka wody abo rosołu i ta warstwa mogymy tera posolić
  6. Na kartofle dowomy karczek pokroty we rube plastry... tak wele 1,5-2cynty, solymy i posypujymy ulubionymi prziprawami.
  7. Na karczek wciepujymy łobrane zombki czosku i przikrywomy drugom warstwom kartofli. Kartofle solymy.
  8. Na warstwa kartofli ukłodomy boczek pokroty we rube plastry a na boczek cebula pokroto we kronżki.
  9. Tera ┼éostatnio warstwa kartofli, solymy po wiyrchu i dowomy wuszt pokroty w 5 cyntymetrowe konski, przikrywomy ca┼éo┼Ť─ç li┼Ťciami kapusty.
  10. Zawiyromy kociołek i ustawiomy na łotwartym łogniu.
  11. Jak usłyszycie, że we kociołku bulko to od tego czasu liczycie jakie 2 godziny.
  12. Do łognia poleku dokłodejcie tak coby kociołek niy był czyrwony ale coby w nim cołki czos bulkało.


WSKAZÓWKA: Jak ni mocie takigo żeliwnego kociołka to w doma możecie se zrobić zapiekanka a'la kociołek a przepis znojdziecie TUKEJ