sól, pieprz i prziprawa do żeberek abo ulubiono prziprawa do miynsa
JAK ZROBIĆ?
potrzebny nom bydzie żeliwny kociołek ok 5L
kapusta obiyromy z liści, potrzebujymy ich tela, żeby wyłożyć nimi cołkii kociołek i jeszcze przikryć wiyrch. Na som spodek idzie tych liści dać ze 2 warstwy jakby tak przez cufal sie ta piyrszo warstwa przichyciła, (choć nom sie to jeszcze niy zdarzyło)
Czysty i łopucowany kociołek leko szmarujymy łolejym jadalnym i ukłodomy liście kapusty.
Nastympno warstwa to kartofle, nojlepsze do tego som młode i we mundurkach czyli niy strugane ino dobrze wymyte. Jak ni mocie młodych to stare tyż idzie dać ino trza je łostrugać abo i niy ale skórka je doś twardo. Kartofle możecie dać w całości jak som miarowe a jak wiynksze to spokojnie idzie je pokroć we ćwiartki abo połówki.
Tera je tyn czas coby wloć szolka wody abo rosołu i ta warstwa mogymy tera posolić
Na kartofle dowomy karczek pokroty we rube plastry... tak wele 1,5-2cynty, solymy i posypujymy ulubionymi prziprawami.
Na karczek wciepujymy łobrane zombki czosku i przikrywomy drugom warstwom kartofli. Kartofle solymy.
Na warstwa kartofli ukłodomy boczek pokroty we rube plastry a na boczek cebula pokroto we kronżki.
Tera łostatnio warstwa kartofli, solymy po wiyrchu i dowomy wuszt pokroty w 5 cyntymetrowe konski, przikrywomy całość liściami kapusty.
Zawiyromy kociołek i ustawiomy na łotwartym łogniu.
Jak usłyszycie, że we kociołku bulko to od tego czasu liczycie jakie 2 godziny.
Do łognia poleku dokłodejcie tak coby kociołek niy był czyrwony ale coby w nim cołki czos bulkało.
WSKAZÓWKA: Jak ni mocie takigo żeliwnego kociołka to w doma możecie se zrobić zapiekanka a'la kociołek a przepis znojdziecie TUKEJ