Wyndzono szpyrka konserwowo

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg wyndzonyj szpyrki
  • 10g soli kuchynnyj abo morskij
  • 1g pieprzu
  • 4g czosku ┼Ťwiy┼╝ego
  • 2g cebuli suszonyj
  • 1g suszonego koperku
  • ma┼ée kra┼ézki
JAK ZROBI─ć?
  1. wyndzone p┼éaty szpyrki krejymy na paski/s┼éupki na wysoko┼Ť─ç kra┼ézki
  2. wszystkie podane prziprawy (s├│l, pieprz, czosnek, cebula suszono i koperek) miyszomy i obsuwomy nimi pokrote szpyrki, idzie sie je ty┼╝ trocha ponaciyra─ç
  3. tak przirychtowane szpyrki owijomy w folia spo┼╝ywczo, wra┼╝ujymy do zamykanego pojymnika i dowomy do lod├│wki na 5dni
  4. po 5dniach wyci─ůgomy nasze szpyrki kere ju┼╝ na pewno przesz┼éy prziprawami, wra┼╝ujymy do kra┼ézk├│w do┼Ť─ç ┼Ťci┼Ťle, zakryncomy kra┼ézy deklami i bydymy je pasteryzowa─ç
  5. do garca dowomy jako┼Ť ┼Ťciyrka, wra┼╝ujymy kra┼ézy, nalywomy wody tak do 3/4 wysoko┼Ťci kra┼ézy i warzymy pod deklym ok 1,5h
  6. trza zaglonda─ç pod dekiel bo jak kra┼ézki som ma┼ée to wody ty┼╝ niy bydzie za wiela i mo┼╝e parowa─ç wiync trza bydzie dolywa─ç wrz─ůtku
  7. zapasteryzowane, wychłodniynte krałzy trzimiymy we lodówce

WSKAZÓWKA: tako szpyrka je idealno na chlyb z łogórkiym kiszonym abo konserwowym ale tyż bydzie sie nadowała np do smażonki czy kapusty