Kartoflonka

SKŁADNIKI:

  • 30dkg miynsa drobiowego abo wieprzowego (nojlepij z ko┼Ťciom)
  • 1kg kartofli
  • 2 marekwie
  • 1 pietruszka
  • ─çwier─ç selera
  • ma┼éo cebula
  • ziele angielskie
  • li┼Ť─ç laurowy
  • s├│l i pieprz
  • p├│┼é szolki ┼Ťmietonki kwa┼Ťnyj
  • 2 ┼éy┼╝eczki m─ůki


JAK ZROBI─ć?

  1. miynso zalywomy wodom, dodowomy sół, pieprz i warzymy
  2. jak miynso sie podwarzy to dociepujymy gymiza (marekwia, pietruszka i seler krejymy w drobno kostka, a kartofle we wiynkszo) - warzymy niecałe 40minut
  3. posiekano cebulka idzie przesma┼╝y─ç na ma┼Ťle (ale niy trza) i doda─ç do zupy
  4. jak wszystko bydzie miynkie to robiymy zak┼é├│cka z m─ůki - m─ůka wyfyrla─ç ze ┼Ťmietonkom i zahartowa─ç czyli dolo─ç trocha gorkij zupy
  5. zakłócka wlywomy do zupy i warzymy ze 5 minut


WSKAZ├ôWKA: ┼╝eby zupa mia┼é─ů lepszy smak to wszystkie warzywa je dobrze przesma┼╝y─ç na ma┼Ťle