Rożki orzechowe

SKŁADNIKI:

  • 2 niypełne szolki mąki pszynnyj
  • 1 niypełno szolka cukru pudru
  • 200g margariny
  • ok 120g orzechów włoskich pomlotych
  • 1 żółtko
  • polywa czekoladowo
  • orzechy pomlote do dekorowanio

JAK ZROBIĆ?
  1. mąka przesiywomy do miski, dodowomy cukier puder, żółtko i posiekano margarina
  2. zagniatomy dokładnie ciasto
  3. jak ciasto bydzie zagniecione to dodowomy pomlote łorzechy i jeszcze roz zagniatomy
  4. z ciasta formujymy kulka, owijomy we folia spożywczo i odkłodomy do lodówki na ok 1h
  5. schłodzone ciasto wyciągomy ze lodówki, na blasze do pieczynio wykłodomy papiór do pieczynio
  6. z ciasta formujymy małe rogaliki (rożki) i ukłodomy na blasze, zostawiomy trocha luzu bo one ciutka urosnom
  7. rozgrzywomy piekarnik do 200oC i piekymy ok 8minut (zależy od piekarnika)
  8. zostawiomy do wychłodniyńcio na blaszce bo lubiom sie kruszyć
  9. eychtujymy polywa w jednyj miseczce, do drugij dowomy pomlote łorzechy
  10. wychłodniynte rogaliki tonkomy końcami do polywy i do łorzechów i ukłodomy jedyn obok drugigo żeby sie niy posklejały