Zupa krym z grzibów leśnych

SKŁADNIKI:

  • 1 marekwia
  • 1 pietruszka
  • konsek selera
  • grziby leśne
  • cebula
  • 4 kartofle
  • śmietanka
  • konsek miynsa z kością abo rosół ze niedziele


JAK ZROBIĆ?

  1. gymiza (marekwia, pietruszka, seler i kartofle) wciepujymy do garca, dowomy miynso i zalywomy 2L wody
  2. warzymy wywar (jak mocie rosół ze niedziele to tym rosołym zalywomy pokroto w kosteczka gymiza i warzymy tak długo aż bydzie miynko)
  3. świyże grziby przesmażić z solom i cebulom (chyba że mocie z naszego przepisu przesmażone i zamrożone, to takie zamrożone wciepać)
  4. wszystko razym trocha warzymy (grziby nigdy niy bydom miynkie) a potym miksujymy blynderym tak aż wszystko nom sie zrobi na gładko
  5. dodowomy śmietanka do smaku i ozdoby


WSKAZÓWKA: podowomy ze grzankami abo groszkiym ptysiowym