Smażonka z cebulkom, wusztym i sznitlochym

SKŁADNIKI:

  • 10 jajec
  • pół cebuli
  • jedyn krótki wuszt np ślonsko
  • pół pynczka sznitlochu
  • margarina abo masło do smażynio


JAK ZROBIĆ?

  1. Cebulka i wuszt krejymy we kosteczka a sznitloch siekomy.
  2. Tłuszcz rozpuszczomy we tygliku i piyrsze wciepujymy cebulka - Smażymy na złoty kolor,
  3. Potym wciepujymy wuszt i przismażomy. (Dowejcie pozór coby wuszt sie za fest niy przismażił, bo bydzie twardy a smażonka je raczyj miynkim posiłkiym)
  4. Jajca nojlepij umyć pod letniom, bieżoncom wodom i wbić je do asjetki, (momy wtedy kontrola nad tym coby do tygla nie wciepać szupów ze jajec)
  5. Jajca leko solymy i magujymy i takie cołkie wlywom i dopiyro na tyglu energicznie miyszom.
  6. Jak smażonka jest jeszcze płynno dodowomy sznitloch i tak długo trzimiymy na łogniu aż konsystyncja smażonki bydzie Wom odpowiadać.
  7. I tukej je dowolność i Wasze upodobanie. Moja smażonka je tako półmiynko. Jak nabiera na łyżka, dźwigna do góry i chca ściepać to łona tak delikatnie sie odrywo i zlatuje. Na to ni ma reguły, sami musicie wybadać jako Wom nojlepij odpowiado.
  8. Na som koniec jeszcze doprawiom solom i pieprzym