Szałot

SKŁADNIKI:

  • 8 kartofli
  • 4 marekwie
  • 2 pietruszki
  • pół selera
  • 3 jajca uwarzone na twardo
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • groszek konserwowy (pół biksy)
  • majonez
  • sól, pieprz

JAK ZROBIĆ?

  1. jajca uwarzić i gymiza uwarzić (kartofle, marekwia, pietruszka, seler) we mundurkach ale przedtym dobrze wyszorować szczotkom - może być tyż na parze
  2. idzie tyż wloć do garca tak ze 2 cynty wody i gymiza wciepać do koszyczka i warzić aż zmiynknie
  3. dować pozór żeby sie niy rozwarziła bo sie bydzie ciapa a niy szałot
  4. jak gymiza wychłodnie, krejymy w mało kosteczka (abo przeciskomy przez "kółeczko")
  5. ogórki i jajca tyż krejymy w kostka a groszek odcedzomy i wciepujymy do całości
  6. dodowomy majonez według uzanio tak coby sie to połączyło i doprawiomy solom i pieprzym