Mak├│wki

SKŁADNIKI:

  • 25dkg maku mlotego
  • 1l mlyka
  • 20dkg rodzynek
  • 20dkg mandli (migda┼é├│w)
  • ─çwier─ç kostki mas┼éa
  • linga abo 2-3 ┼╝ym┼éy
  • ok 6 ┼éy┼╝ek cukru
  • trocha wody
  • miska abo wiynkszo koma


JAK ZROBI─ć?

  1. zaczynomy od sparzynio ruzynek i mandli
  2. jak momy mandle w ca┼éo┼Ťci to krejymy na miy┼äsze
  3. na dno garca wlywomy ze 2-3 cynty wody kero trza zawarzi─ç i do tyj wody wciepujymy mak, doprowadzomy do zawarzynio i dolywomy mlyko - warzymy dalij
  4. miysza─ç coby mak niy prziwar do dna
  5. jak mak trocha zmiynknie to wsuwomy bakalie, dodowomy masło i cukru do smaku
  6. krejymy linga abo żymły na sznitki
  7. na dół miski wlywomy tela maku z mlykiym coby przikryło dno i ukłodomy piyrszo warstwa żymły
  8. na ┼╝ym┼éa wylywomy za┼Ť mak z mlykiym i te czynno┼Ťci powtarzomy tak d┼éugo a┼╝ braknie produkt├│w ino trza pamiynta─ç ┼╝e ostatniom warstwom je mak
  9. wiyrch idzie postroi─ç rudzynkami, mandlami