Zupa krym szpinakowo

SKŁADNIKI:

  • 200g mrożonego szpinaku rozdrobnionego
  • 1L bulionu abo rosołu
  • 4 średnie kartofle
  • pół cebuli
  • 4 ząbki czosku
  • masło
  • gałka muszkatołowo
  • sól i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. rozgrzywomy we tygliku ze 2 łyżki masła
  2. siekomy cebula na drobno kosteczka a 2 ząbki czosku na plasterki
  3. jak masło sie rozgrzeje najpiyrw wciepujymy cebulka, trocha jom trza zeszklić i dociepujymy czosnek i tyż czekomy aż sie trocha zeszkli
  4. łobiyromy kartofle i krejymy na drobno kosteczka i dociepujymy do zeszklonyj cebulki, podsmażomy delikatnie na maśle
  5. doprzesmażnych kartofli wlywomy bulion abo rosół, przikrywomy deklym i warzymy tak długo aż kartofle bydom miynkie
  6. dociepujymy szpinak zawarzujymy i dociepujymy przeciśniynte przez praska 2 ząbki czosku
  7. blyndujymy zupa na gładki krym i zblyndowano zupa doprawiomy solom, pieprzym i gałkom muszkaołowom
WSKAZÓWKI: najlepij smakuje z grzankami a idzie sie tyż zrobić na talyrzu kleks ze śmietany