Mi├│d z mlycza

SKŁADNIKI:

  • 500 kwiotk├│w z mlycza (mniszek lekarski) - same kwiotki bez ┼éodyg
  • 1L wody
  • 1kg cukru
  • 2-3 cytryny


JAK ZROBI─ć?

  1. zebrane kwiotki mlycza rozk┼éodomy na bio┼ée prze┼Ťciyrad┼éo, coby wszystkie chroboki z nim powy┼éazi┼éy
  2. kwiotki zalywomy wodom i warzymy ok 40min na wolnym ogniu
  3. po uwarzyniu zostawiomy wywar na 24h
  4. odcedzomy kwiotki przez garza, tak fest jak ino idzie
  5. wciepujymy cukier i wyciskomy 2-3 cytryny
  6. warzymy 2-3h tak długo aż miód trocha zgynstnieje (ale niy bydzie taki gynsty jak miód pszczeli)
  7. gorki mi├│d przelywomy do kra┼ézk├│w a kra┼ézy stawiomy na deklu (do g├│ry nogami). Idzie te kra┼ézy owin─ů─ç ryncznikiym wtedy mi├│d poleku dochodzi i mo d┼éu┼╝szy termin przidatno┼Ťci

 

WSKAZ├ôWKA: G┼é├│wki zbiyra─ç przed po┼éedniym, wtedy som nojbardzij otwarte i majom nojwiyncyj smaku i aromatu. Prze┼Ťciyrad┼éo na pewno sie uflekuje z mlycza wiync trza wzi─ů─ç takie starsze. Wo┼ä z wywaru ni ma fajno.
Mi├│d z mlycza mo w┼éa┼Ťciwo┼Ťci przeciwzapalne, na kaszel, b├│l gard┼éa, obni┼╝o cholesterol i zwiynkszo odporno┼Ť─ç