Bigos

SKŁADNIKI:

  • miynso wieprzowe + wuszt = kapusta bioło = kapusta kiszono (np. 0,5kg miynsa+0,5kg wusztu = 1kg kapusty biołyj = 1kg kapusty kiszonyj
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieczarki abo grziby
  • boczek wyndzony
  • przeciyr pomidorowy 70g

JAK ZROBIĆ?

  1. miynso usmażić z prziprawami
  2. wuszt i boczek lekko przismażyć
  3. kapusty uwarzić osobno (bez miynsa)
  4. wszystko wciepać do wielkigo garca, dodać przeciyr, trocha cukru, doprawić pieprzym i solom
  5. grziby abo pieczarki przesmażić wciepać do gotowego bigosu
  6. dusić ok 10min

BIGOS W SZYBKOWARZE:

  1. składniki ukłodać w garcu kolejno: miynso, wuszt z boczkiym, kapusta kiszono, grziby, kapusta bioło, przeciyr, prziprawy
  2. dusić po ośniongniyńciu ciśniynio ok 15min
  3. grziby abo pieczarki przesmażone idzie tyż wciepać do gotowego bigosu