Kopytka z biołym syrym

SKŁADNIKI:

  • kartofle
  • 1 jajco
  • m─ůka kartoflano
  • m─ůka pszynno
  • syr bio┼éy
  • mas┼éo abo sok owocowy


JAK ZROBI─ć?

Dok┼éadnych ilo┼Ťci sk┼éadnik├│w Wom niy podom, ale tak plus minus syra musi by─ç conajmij ─çwiercina tego co kartofli czyli jak momy kilo kartofli to syra conajmij 25 deko.... ale nic sie niy stanie jak go bydzie trocha wiyncyj

  1. kartofle obra─ç i uwarzi─ç we osolonyj wodzie,
  2. odcedzi─ç i przeci┼Ť przez preska
  3. ┼üostawiomy do wystygniy┼äcio ale jo wahowa─ç coby te kartofle niy by┼éy blank zimne, a czamu? Bo niy zawsze presa nom te kartofle tak fajnie zgniecie, czasym sie zdarzy, ┼╝e ┼éostanom takie wiynksze grudki i jak kartofel jest jeszcze ciep┼éy ale niy gorki to idzie to fajnie dogniy┼Ť rynkom
  4. podzieli─ç ciasto na sztyry (we misce robia taki krzi┼╝) jedna ─çwiercina wybra─ç i w to miejsce nasu─ç m─ůka kartoflano,
  5. wbi─ç jajco i zagniy┼Ť─ç
  6. Jak ciasto bydzie wyrobione to bio┼éy syr, tak samo jak kartofle przeci┼Ť go przez presa prosto do miski,
  7. wyrabia─ç i dosuwa─ç m─ůka pszynno - trza ji nasu─ç tela coby nom sie ciasto niy klei┼éo ani do rynki ani do stolnicy.
  8. we wielkim garcu postawi─ç woda i troszka posoli─ç
  9. go┼Ťciom bra─ç ciasto i kula─ç z niego wa┼éek na stolnicy, potym ostrym no┼╝ym ciacha─ç tyn wa┼éek ze szaga czyli po skosie tak co ok 4 cynty.
  10. Gotowe przirychtowane kopytka wciepowa─ç do wrzoncyj wody (wody musi by─ç do┼Ť trocha tak coby przi wciepowaniu ┼éona sztyjc wra┼éa)
  11. Jak kopytka wypłynom na wiyrch garca to znaczy, że już som gotowe.
  12. Wyciongnońć na talyrz, polywać zeskwarzonym masłym i posypać cukrym, idzie tyż se je poloć ulubionym sosym owocowym np. malinowym, abo posuć owocami