Śledzie pod pierzinkom

SKŁADNIKI:

  • 4 filety śledziowe słone (matjasy)
  • 2 cebule
  • 3-4 jajca na twardo
  • 1 łyżka natki pietruszki nojlepij świyżyj
  • 2 łyżki zymftu
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gynstyj śmietonki kwaśnyj
  • 2 łyżki oleju
  • przeźroczysto asyjetka (miseczka)


JAK ZROBIĆ?

  1. śledzie krejymy w kostka i jako piyrszo warstwa ukłodomy na dnie asyjetki
  2. cebula siekomy i łączymy z zymftym i olejym - miyszomy i dowomy na śledzie
  3. majonez miyszomy ze śmietonkom i natkom pietruszki drobno siekanom - miyszomy i ukłodomy na cebula
  4. na wiyrch trzymy na rubył łoczkach jajca
  5. wiyrch posypujymy solom i pieprzym


WSKAZÓWKA: sałatka je warstwowo i nojlepij wyglondo w przeźroczystyj asyjetce. Jak nakłodomy to zagrabujymy łykom aż na som spodek tak, żeby wciąć wszystkie warstwy.