Śledzie pod pierzinkom

SKŁADNIKI:

  • 4 filety ┼Ťledziowe s┼éone (matjasy)
  • 2 cebule
  • 3-4 jajca na twardo
  • 1 ┼éy┼╝ka natki pietruszki nojlepij ┼Ťwiy┼╝yj
  • 2 ┼éy┼╝ki zymftu
  • 4 ┼éy┼╝ki majonezu
  • 2 ┼éy┼╝ki gynstyj ┼Ťmietonki kwa┼Ťnyj
  • 2 ┼éy┼╝ki oleju
  • prze┼║roczysto asyjetka (miseczka)


JAK ZROBI─ć?

  1. ┼Ťledzie krejymy w kostka i jako piyrszo warstwa uk┼éodomy na dnie asyjetki
  2. cebula siekomy i ┼é─ůczymy z zymftym i olejym - miyszomy i dowomy na ┼Ťledzie
  3. majonez miyszomy ze ┼Ťmietonkom i natkom pietruszki drobno siekanom - miyszomy i uk┼éodomy na cebula
  4. na wiyrch trzymy na rubył łoczkach jajca
  5. wiyrch posypujymy solom i pieprzym


WSKAZ├ôWKA: sa┼éatka je warstwowo i nojlepij wyglondo w prze┼║roczystyj asyjetce. Jak nak┼éodomy to zagrabujymy ┼éykom a┼╝ na som spodek tak, ┼╝eby wci─ů─ç wszystkie warstwy.