Zupa krym z bani

SKŁADNIKI: (na 2,5L zupy)

  • 0,5kg bani (dyni)
  • p├│┼é cebuli abo 1 ma┼éo
  • 2 z─ůbki czosku
  • 25dkg pietruszki
  • 25dkg marchewki
  • 25dkg selera
  • 200g syrka topionego ┼Ťmietankowego (ok. 2 kostki)
  • 100g mas┼éa
  • ┼Ťmietana 18% do dekoracji

JAK ZROBI─ć?

  1. bania wydr─ů┼╝y─ç - z 2kg bani momy jakie┼Ť 0,5kg mi─ů┼╝szu jak chcymy reszta wykorzysta─ç do dekoracji (bania idzie dr─ů┼╝y─ç ┼éy┼╝kom abo ga┼ékownicom do lod├│w)
  2. bania krejymy na my┼äsze konski (coby sie lepij sma┼╝y┼éa) i sma┼╝ymy jom na ma┼Ťle razym ze posiekanom cebulom i przeci┼Ťniyntym czoskiym
  3. sma┼╝ymy do miynko┼Ťci
  4. gymiza (warzywa: marchew, seler, pietruszka) wciepujymy do osobnego gorczka, zalywomy wodom tak coby ino przikry─ç te warzywa, solymy tela wiela kartofle i warzymy do miynko┼Ťci
  5. uwarzono gymiza razym z wodom wlywomy do usma┼╝onyj banie
  6. wciepujymy syrek topiony, warzymy i jak sie tyn syrek roztopi to wszystko blyndujymy i doprawiomy do smaku
WSKAZ├ôWKA: idzie podowa─ç na talyrziku przistrojono ┼Ťmietanom 18%, razym z pra┼╝onymi pestaki dyni, z grzankami abo groszkiym ptysiowym