Biszkopt

SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 6 ┼éy┼╝ek cukru
  • 7 ┼éy┼╝ek m─ůki krupczatki
  • ewentualnie 1 ┼éy┼╝eczka proszku do pieczynio

 

JAK ZROBI─ć?

  1. biołtka oddzielić od żółtek
  2. biołtka ubić na sztywno, poleku dodować cukier, cołki czos ubijać aż do jego rozpuszczynio
  3. dodować żółtka i cołki czos ubijać
  4. m─ůka przesio─ç i poleku dodowa─ç miyszaj─ůc co┼éki czos delikatnie ┼éy┼╝kom - napowietrza─ç
  5. ciasto wyloć na blacha wyłożono papiórym

Piyc 30min w 180oC

 

WSKAZ├ôWKA: biszkopt idzie u┼╝y─ç do tort├│w, roztoma┼ätych ciast z owocami, do bityj ┼Ťmietany, ptasigo mlyczka, syrnika, pianki.

Żeby biszkopt był ciymny to na koniec idzie dodać kakao