Preswuszt

SKŁADNIKI:

  • 2 nerki wieprzowe
  • 2 serca wieprzowe abo drobiowe (ok. 70dkg)
  • 1 oz├│r wieprzowy
  • golonka zadnio
  • sk├│ry wieprzowe ok. 20dkg
  • marchewka, seler, pietruszka
  • ziele angielskie, li┼Ť─ç laurowy
  • 1 ┼éy┼╝eczka ┼╝elatyny na 1kg miynsa
  • s├│l, pieprz

JAK ZROBI─ć?

  1. nerki i serca oczy┼Ťci─ç
  2. podroby, golonko i skóry uwarzić z warzywami w osolonyj wodzie (1 łyżka soli na 1l wody) i prziprawami
  3. warzi─ç do mi─Ökko┼Ťci ok 1h podroby i 1,5h golonko
  4. przech┼éodniynte podroby i fajne miynso z golonka pokro─ç na wiynksze i my┼äsze konski (serca drobiowe w ca┼éo┼Ťci)
  5. reszta miynsa, sk├│ry i warzywa zmieli─ç w maszynce na oczkach 5-6mm
  6. ┼╝elatyna rozpu┼Ťci─ç w troszce wywaru i wlo─ç do ca┼éo┼Ťci
  7. prziprawi─ç
  8. ca┼éo┼Ť─ç ni mo┼╝e by─ç ani za gynsto ani rzodko, odpowiednio gynsto┼Ť─ç regulowa─ç wywarym
  9. os┼éonki fi80 o d┼éugo┼Ťci ok 20cm nabi─ç szczelnie farszym
  10. przed parzyniym ponakuwa─ç
  11. parzi─ç w 80oC przez ok 1h
  12. wyciongnońć, zostawić do wychłodniyńcio
  13. potym wsadzi─ç miyndzy 2 deski i obci─ů┼╝y─ç np garcym z wod─ů