Pieczone podudzie z indyka

SKŁADNIKI:

 

  • 4 podudzia czyli pałki z indyka
  • rynkow do pieczynio

SKŁADNIKI NA MARYNATA:
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka łagodnego zymftu (musztardy)
  • 4 ząbki czosku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka słodkij papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu

JAK ZROBIĆ?
  1. zanim bydymy piyc podudzie dobrze jest je zatonkać we solance na conajmnij 2dni, solanka o proporcjach 2 łyżki soli na 1L wody i robiymy jom tela coby nasze podudzia były całe zatonkane i wrażujymy je do lodówki
  2. rano w dziyń pieczynio wyciągomy podudzia z solanki tak coby trocha obeschły i rychtujymy marynata
  3. marynata rychtujymy z podanych składników, oczywiście czosnek przeciskomy przez preska
  4. podudzia smarujymy dokładnie z kożdyj strony marynatom i wrażujymy do rynkowa do pieczynio
  5. rozgrzywomy piekarnik do 180oC, wrażujymy miynso i piekymy 1,5h
  6. po tym czasie rozcinomy rynkow a nojlepij wycinomy na wiyrchu otwór coby nom sie podudzia przipiykły z wiyrchu a żeby zołza niy wyleciała
  7. piekymy jeszcze z 30min tak co sie zrobi lekko chrupionco skórka

WSKAZÓWKA: z wytopionego fetu robiymy zołza i podowomy ze kluskami