Zapiekanka obiadowo

SKŁADNIKI:

  • 7-8 kartofli
  • 2 d┼éugie wuszty (np. podwawelsko)
  • 30dkg boczku wyndzonego
  • 2 wielkie cebule
  • 4-5 z─ůbk├│w czosku
  • 3-4 wielkie plastry karczku (ok. 0,5kg) - mo┼╝e by─ç miynso mielone
  • 20dkg syra ┼╝├│┼étego
  • 0,5 szolki ┼Ťmietanki s┼éodkij

JAK ZROBI─ć?

  1. kartofle uwarzi─ç i pokro─ç w plastry
  2. wuszt i boczek przesma┼╝i─ç (wuszt w plastry a boczek w kostka)
  3. cebula i czosnek pokro─ç w plasterki i przesma┼╝i─ç
  4. karczek doprawi─ç, obsma┼╝i─ç z obydwu stron
  5. syr zetrzi─ç na ma┼éych ┼éoczkach i wymiysza─ç ze ┼Ťmietanom
  6. ukłodać warstwami: kartofle, miynso, kartofle, wuszt+boczek+cebula+czosnek, kartofle
  7. na wiyrch wylo─ç syr ze ┼Ťmietanom

Zapieka─ç w 200oC pod przikryciym ok 25min, potym dekiel ┼Ťci─ůgn─ů─ç i piyc a┼╝ syr sie zarumiyni