Karczek po myśliwsku

SKŁADNIKI:

 

  • 1kg karczku
  • cebula
  • 2 ząbki czosku
  • 3 ogórki kiszone
  • 60g suszonych grzibów
  • 2 małe biksy koncyntratu pomidorowego
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka zymftu
  • 2 łyżki miodu
  • mąka pszynno
  • sól, pieprz, papryka słodko, tymianek, liść laurowy
  • tłuszcz do smażynio (smalec)
  • 3 szolki gorkij wody


JAK ZROBIĆ?
  1. na początek muszymy namoczyć grziby - conajmnij godzina przed rychtowaniym
  2. umyte miynso krejymy na plastry ok 2cm
  3. kożdy płat miynsa solymy, posypujymy pieprzym, tymiankiym i slodkom paprykom
  4. rozgrzywomy tłuszcz na tygliku, do talyrza sypiymy mąka i kożdy płat miynsa przed smażymym obtaczomy z obu stron w mące
  5. smażymy z obu stron na złoty kolor i przesmażone miynso wrażujymy do naczynia żaroodpornego
  6. zagzywomy piekarnik do 180 góra/dół i rychtujymy dalij
  7. ogórki krejymy w ćwierćplastry, cebula w półplastry, odsączone grziby w paski a czosnek w plasterki
  8. wszystkie warzywa wykłodomy na miynso
  9. tera rychtujymy marynata: gorko woda, koncyntrat, ketchup, zymft, miód i do smaku słodkij papryki, tymianku, soli i pieprzu miyszomy, dodowomy ze 2 liście laurowe i całość delikatnie wylywomy na miynso ale trza dować pozór żby niy "zmyć" z miynsa gymizy
  10. naczynie przikrywomy deklym, wrażujymy do piekarnika na ok 2h
  11. po tym czasie ściągomy dekiel i piekymy jeszcze ok 30min aż sie wyrch zarumiyni


WSKAZÓWKA: nojlepij smakuje z kartoflami ale idzie zjeś tyż z krupami abo pynczokiym