Karczek po my┼Ťliwsku

SKŁADNIKI:

 

  • 1kg karczku
  • cebula
  • 2 z─ůbki czosku
  • 3 og├│rki kiszone
  • 60g suszonych grzib├│w
  • 2 ma┼ée biksy koncyntratu pomidorowego
  • 4 ┼éy┼╝ki ketchupu
  • 1 ┼éy┼╝ka zymftu
  • 2 ┼éy┼╝ki miodu
  • m─ůka pszynno
  • s├│l, pieprz, papryka s┼éodko, tymianek, li┼Ť─ç laurowy
  • t┼éuszcz do sma┼╝ynio (smalec)
  • 3 szolki gorkij wody


JAK ZROBI─ć?
  1. na pocz─ůtek muszymy namoczy─ç grziby - conajmnij godzina przed rychtowaniym
  2. umyte miynso krejymy na plastry ok 2cm
  3. kożdy płat miynsa solymy, posypujymy pieprzym, tymiankiym i slodkom paprykom
  4. rozgrzywomy t┼éuszcz na tygliku, do talyrza sypiymy m─ůka i ko┼╝dy p┼éat miynsa przed sma┼╝ymym obtaczomy z obu stron w m─ůce
  5. smażymy z obu stron na złoty kolor i przesmażone miynso wrażujymy do naczynia żaroodpornego
  6. zagzywomy piekarnik do 180 góra/dół i rychtujymy dalij
  7. og├│rki krejymy w ─çwier─çplastry, cebula w p├│┼éplastry, ods─ůczone grziby w paski a czosnek w plasterki
  8. wszystkie warzywa wykłodomy na miynso
  9. tera rychtujymy marynata: gorko woda, koncyntrat, ketchup, zymft, mi├│d i do smaku s┼éodkij papryki, tymianku, soli i pieprzu miyszomy, dodowomy ze 2 li┼Ťcie laurowe i ca┼éo┼Ť─ç delikatnie wylywomy na miynso ale trza dowa─ç poz├│r ┼╝by niy "zmy─ç" z miynsa gymizy
  10. naczynie przikrywomy deklym, wra┼╝ujymy do piekarnika na ok 2h
  11. po tym czasie ┼Ťci─ůgomy dekiel i piekymy jeszcze ok 30min a┼╝ sie wyrch zarumiyni


WSKAZ├ôWKA: nojlepij smakuje z kartoflami ale idzie zje┼Ť ty┼╝ z krupami abo pynczokiym