Blomkul zapiekany z miynsym

SKŁADNIKI:

  • 400-500G miynsa mlotego wieprzowego (┼éopatka, karczek)
  • p├│┼é ┼Ťwiy┼╝ego blommkula abo paczka mro┼╝onego
  • ok 150ml ┼Ťmietany 18%
  • 2 jajca
  • ok 200g startego ┼╝├│┼étego syra
  • s├│l i pieprz
  • olyj abo margarina

JAK ZROBI─ć?
  1. warzymy blomkul podzielony na różyczki w osolonyj wodzie - 1 łyżeczka soli na 1 L wody
  2. pomlote miynso doprawiomy solom i pieprzym i smażymy na tyglu na oleju abo margarinie, trza miyszać co sie zrobiom takie fajne małe grudki
  3. przesma┼╝one miynso przeciepujymy do naczynia ┼╝aroodpornego
  4. uwarzony blomkul odcedzomy i dowomy na miynso
  5. z jajec, syra i ┼Ťmietany rychtujymy sos - trza wszystko wymiysza─ç i doprawi─ç solom i pieprzym
  6. tako miyszanka wylywomy na blomkul
  7. ca┼éo┼Ť─ç wra┼╝ujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika i zapiekomy ok 15min tak co zapiekanka sie lekko przibronoci z wiyrchu