Blomkul zapiekany z miynsym

SKŁADNIKI:

  • 400-500G miynsa mlotego wieprzowego (łopatka, karczek)
  • pół świyżego blommkula abo paczka mrożonego
  • ok 150ml śmietany 18%
  • 2 jajca
  • ok 200g startego żółtego syra
  • sól i pieprz
  • olyj abo margarina

JAK ZROBIĆ?
  1. warzymy blomkul podzielony na różyczki w osolonyj wodzie - 1 łyżeczka soli na 1 L wody
  2. pomlote miynso doprawiomy solom i pieprzym i smażymy na tyglu na oleju abo margarinie, trza miyszać co sie zrobiom takie fajne małe grudki
  3. przesmażone miynso przeciepujymy do naczynia żaroodpornego
  4. uwarzony blomkul odcedzomy i dowomy na miynso
  5. z jajec, syra i śmietany rychtujymy sos - trza wszystko wymiyszać i doprawić solom i pieprzym
  6. tako miyszanka wylywomy na blomkul
  7. całość wrażujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika i zapiekomy ok 15min tak co zapiekanka sie lekko przibronoci z wiyrchu