Zupa a'la barszcz ukraiński

SKŁADNIKI:

  • porcja roso┼éowo, ┼╝eberko wieprzowe ok 200 g
  • 100 g wyndzonki
  • 1 pietruszka
  • 2 marekwie
  • p├│┼é selera
  • ─çwier─ç w┼éoskij kapusty
  • 2 ┼Ťrednie buraki
  • 400g tomat├│w
  • 3 wielkie kartofle
  • 1 zombek czosku
  • 1 cebula
  • 1 ┼éy┼╝ka mas┼éa
  • ocet, ziele angielskie, li┼Ť─ç laurowy, s├│l, pieprz
  • ok. 2 litry wody


JAK ZROBI─ć?

  1. Miynso i wyndzonka wciepujymy do garca, dodowomy pokroto we kostka gymiza czyli marekwia, pietruszka i seler, prziprawiomy solom, pieprzym ,dociepujymy ziele angielskie i li┼Ť─ç laurowy.
  2. To wszysko warzymy ok 1 godziny.
  3. Po tym czasie wyciongomy miynso i wyndzonka a dociepujymy obrane i pokrote w kostka buraki, kartofle i poszatkowano kapusta.
  4. To wszysko warzymy jeszcze tela czasu a┼╝ buraki zmiynknom.
  5. Cebula szatkujymy a czosnek siekomy na ciynkie plastry i to podsma┼╝omy na ma┼Ťle. Dociepujymy do zupy.
  6. Tomaty trza sparzi─ç i obrac ze sk├│rki, drobno pokro─ç i dociepa─ç do garca. to jeszcze na chwila powarzi─ç razym do kupy.
  7. Doprawiomy solom, pieprzym i łoctym wg uznanio.
  8. Miynso wyciongniynte wcze┼Ťnij obiyromy a wyndzonka krejymy w kosteczka i ty┼╝ dodowomy do zupy.