Pra┼╝uchy

SKŁADNIKI:

 

  • 4 do┼Ť wielkie kartofle
  • 2 buraki
  • 1 marekwia
  • 0,5kg wusztu
  • 0,5kg boczku wyndzonego abo podgardla
  • 100g smalcu
  • 4-5 li┼Ťci kapusty (wielkich)
  • 3 cebule
  • s├│l, pieprz, koperek
  • garniec rzymski abo naczynie ┼╝aroodporne

JAK ZROBI─ć?
  1. dno naczynia wysmarowa─ç smalcym
  2. na dno pouk┼éoda─ç po┼éa li┼Ťci z kapusty
  3. boczek pokroć na kostka (1x1) i poła dać na kapusta
  4. kartofle pokroć na rubsze plastry i poła dać na boczek, kartofle posuć solom i pieprzym
  5. marekwia i buraki pokro─ç na kostka i da─ç na kartofle
  6. wuszt pokróć na plastry abo półplastry i dać na marekwia i buraki
  7. cebula obrać, pokroć na talarki i położyć na wuszt
  8. na wuszt dowomy drugo połowa kartofli (posypujymy koperkiym i solom), potym drugo połowa boczku i na wiyrch drugo połowa kapusty
  9. piekarnik rozgrzoć do 170oC , naczynie przikryć i wrazić na 1h do piekarnika, po godzinie zmniyjszomy tymperatura do 120oC i łostawiomy na kolejno 1h