SKŁADNIKI:
- 6 jajec (osobno biołtka i żółtka)
- 250 g krymowego syrka śmietankowego/ może być mascarpone
- 100 ml mlyka
- 50 g masła
- 3/4 szklonki drobnego cukru
- 1/2 szklonki mąki pszynnyj
- 1 łyżka mąki kartoflanyj
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypta soli
JAK ZROBIĆ?
- Na początek ważno uwaga: wszystkie składniki powinny mieć tymperatura pokojowo
- Na garcu z gorącą wodą ustow miska i umieść w nij syrek, masło i mlyko. Podgrzywej, miyszajonc trzepaczkom, aż składniki się rozpuszczą, tworząc gładko syrowo masa. Odstow do wystudzynio.
- Do ostudzonyj masy dodej żółtka i sok z cytryny, przesioto mąka pszynno i kartoflano. Delikatnie miyszej aż składniki dobrze się połączą i niy bydzie grudek.
- Biołtka zmiksuj z odrobinom soli, po czym partiami - łyżka po łyżce - dodowej cukier. Miksuj aż biołtka utworzą sztywno, gładko i lśniąco masa.
- Teraz bardzo ważny etap: ubite biołtka trzeba połączyć z masą syrową. Nojlepij robić to w poru turach, spokojnie i bardzo delikatnie, ale dokładnie, tak, by powstała piankowo całość. Bardzo przido się tu szpatułka do ciasta.
- Tortownica o średnicy 23 cm wyłóż papiórym do pieczynio (powiniyn wystować pora cyntów ponad brzegi formy); od zewnątrz tortownica szczelnie owiń folią aluminiową. Postow w żaroodpornym naczyniu (syrnik bydzie pieczony w kąpieli wodnyj).
- Do tak przigotowanyj formy, przełóż masa syrowo. Do żaroodpornego naczynia abo wysokij blachy wlyj wrząco woda - powinna siongać do połowy wysokości formy z ciastym.
- Wroź do nagrzotego do 200 stopni Celsjusza piekarnika (góra-dół, bez termoobiegu) i piycz przez 15 - 17 minut. Nastympnie obniż tymperatura do 140 stopni i piycz przez kolejne 30 minut. Po upieczyniu, syrnik zostow w wyłączonym piekarniku na kolejne pół godziny, po czym wyciągnij i poczekej aż ciasto zupełnie ochłodnie
WSKAZÓWKA: Syrnik japoński w niczym niy przipomino naszych tradycyjnych syrników. Zdecydowanie bliżyj mu do... biszkopta. To lekkie, sprynżyste, puszyste jak pianka ciasto, kere dosłownie rozpływo sie w ustach. Syrnik japoński wspaniale smakuje ze świyżymi owocami abo owocowym musym.