Syrnik Japoński

SKŁADNIKI:

  • 6 jajec (osobno bio┼étka i ┼╝├│┼étka)
  • 250 g krymowego syrka ┼Ťmietankowego/ mo┼╝e by─ç mascarpone
  • 100 ml mlyka
  • 50 g mas┼éa
  • 3/4 szklonki drobnego cukru
  • 1/2 szklonki m─ůki pszynnyj
  • 1 ┼éy┼╝ka m─ůki kartoflanyj
  • 1 ┼éy┼╝ka soku z cytryny
  • szczypta soli

JAK ZROBI─ć?

  1. Na pocz─ůtek wa┼╝no uwaga: wszystkie sk┼éadniki powinny mie─ç tymperatura pokojowo
  2. Na garcu z gor─ůc─ů wod─ů ustow miska i umie┼Ť─ç w nij syrek, mas┼éo i mlyko. Podgrzywej, miyszajonc trzepaczkom, a┼╝ sk┼éadniki si─Ö rozpuszcz─ů, tworz─ůc g┼éadko syrowo masa. Odstow do wystudzynio.
  3. Do ostudzonyj masy dodej ┼╝├│┼étka i sok z cytryny, przesioto m─ůka pszynno i kartoflano. Delikatnie miyszej a┼╝ sk┼éadniki dobrze si─Ö po┼é─ůcz─ů i niy bydzie grudek.
  4. Bio┼étka zmiksuj z odrobinom soli, po czym partiami - ┼éy┼╝ka po ┼éy┼╝ce - dodowej cukier. Miksuj a┼╝ bio┼étka utworz─ů sztywno, g┼éadko i l┼Ťni─ůco masa.
  5. Teraz bardzo wa┼╝ny etap: ubite bio┼étka trzeba po┼é─ůczy─ç z mas─ů syrow─ů. Nojlepij robi─ç to w poru turach, spokojnie i bardzo delikatnie, ale dok┼éadnie, tak, by powsta┼éa piankowo ca┼éo┼Ť─ç. Bardzo przido si─Ö tu szpatu┼éka do ciasta.
  6. Tortownica o ┼Ťrednicy 23 cm wy┼é├│┼╝ papi├│rym do pieczynio (powiniyn wystowa─ç pora cynt├│w ponad brzegi formy); od zewn─ůtrz tortownica szczelnie owi┼ä foli─ů aluminiow─ů. Postow w ┼╝aroodpornym naczyniu (syrnik bydzie pieczony w k─ůpieli wodnyj).
  7. Do tak przigotowanyj formy, prze┼é├│┼╝ masa syrowo. Do ┼╝aroodpornego naczynia abo wysokij blachy wlyj wrz─ůco woda - powinna sionga─ç do po┼éowy wysoko┼Ťci formy z ciastym.
  8. Wro┼║ do nagrzotego do 200 stopni Celsjusza piekarnika (g├│ra-d├│┼é, bez termoobiegu) i piycz przez 15 - 17 minut. Nastympnie obni┼╝ tymperatura do 140 stopni i piycz przez kolejne 30 minut. Po upieczyniu, syrnik zostow w wy┼é─ůczonym piekarniku na kolejne p├│┼é godziny, po czym wyci─ůgnij i poczekej a┼╝ ciasto zupe┼énie och┼éodnie


WSKAZ├ôWKA: Syrnik japo┼äski w niczym niy przipomino naszych tradycyjnych syrnik├│w. Zdecydowanie bli┼╝yj mu do... biszkopta. To lekkie, spryn┼╝yste, puszyste jak pianka ciasto, kere dos┼éownie rozp┼éywo sie w ustach. Syrnik japo┼äski wspaniale smakuje ze ┼Ťwiy┼╝ymi owocami abo owocowym musym.