SKŁADNIKI:
na ciasto:
- 280g mąki tortowyj
- 300g bani (dyni) - już bez skóry
- 3 jajca
- 140g cukru
- 200ml łoleju
- łyżeczka proszku do pieczynio
- łyżeczka sody
- łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
na krym:
- 250g syrka mascarpone
- 1 galaretka pomarańczowo
- 1 szolka wrzątku
- 1 szolka śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru
- opakowanie Śnieżki w proszku (60g)
JAK ZROBIĆ?
- śmietonka trzimać w lodówce coby sie lepij ubiła a jajca w tymperaturze pokojowyj
- bania zetrzić na małych łoczkach
- w misce wymiyszać mąka, cynamon, proszek do pieczynio, soda i sól
- w drugij misce ubić jajca z cukrym, potym poleku wlywać łolyj i wymiyszać na najniższych obrotach miksera
- do masy delikatnie dodać miąższ z banie i leko zamiyszać, wsuć mąka i reszta składników i dobrze wymiyszać łyżkom
- forma wyłożyć papiórym, wloć ciasto i wrazić do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 40min
- galaretka zaloć wrzątkiym, rozmiyszać i łodstawić do wychłodniyńcio
- jak wychłodnie dodać syrek mascarpone i wymiyszać
- w osobnyj misce ubić śmietonka na sztywno z 2 łyżkami cukru i śnieżkom
- wychłodniynte ciasto przekroć w 2/3 wysokości, spodek wrazić nazot do blachy a wiyrch pokruszyć na miska
- śmietonka wymiyszać z syrkiym i galaretkom i wyłożyć na ciasto
- na wiyrch dać pokruszony wiyrch ciasta i wrazić do lodówki na conajmnij 3h a nojlepij na cołko noc
WSKAZÓWKA: ciasto na tortownica o średnicy 25cm, nojlepij użyć bania muscat, hokkaido abo piżmowo (bania zwyczajno je jaśniejszo)













