Ciasto z bani

SKŁADNIKI:

na ciasto:

  • 280g m─ůki tortowyj
  • 300g bani (dyni) - ju┼╝ bez sk├│ry
  • 3 jajca
  • 140g cukru
  • 200ml ┼éoleju
  • ┼éy┼╝eczka proszku do pieczynio
  • ┼éy┼╝eczka sody
  • ┼éy┼╝eczka cynamonu
  • szczypta soli


na krym:

  • 250g syrka mascarpone
  • 1 galaretka pomara┼äczowo
  • 1 szolka wrz─ůtku
  • 1 szolka ┼Ťmietanki 30%
  • 2 ┼éy┼╝ki cukru
  • opakowanie ┼Ünie┼╝ki w proszku (60g)


JAK ZROBI─ć?

  1. ┼Ťmietonka trzima─ç w lod├│wce coby sie lepij ubi┼éa a jajca w tymperaturze pokojowyj
  2. bania zetrzić na małych łoczkach
  3. w misce wymiysza─ç m─ůka, cynamon, proszek do pieczynio, soda i s├│l
  4. w drugij misce ubić jajca z cukrym, potym poleku wlywać łolyj i wymiyszać na najniższych obrotach miksera
  5. do masy delikatnie doda─ç mi─ů┼╝sz z banie i leko zamiysza─ç, wsu─ç m─ůka i reszta sk┼éadnik├│w i dobrze wymiysza─ç ┼éy┼╝kom
  6. forma wyłożyć papiórym, wloć ciasto i wrazić do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 40min
  7. galaretka zalo─ç wrz─ůtkiym, rozmiysza─ç i ┼éodstawi─ç do wych┼éodniy┼äcio
  8. jak wychłodnie dodać syrek mascarpone i wymiyszać
  9. w osobnyj misce ubi─ç ┼Ťmietonka na sztywno z 2 ┼éy┼╝kami cukru i ┼Ťnie┼╝kom
  10. wych┼éodniynte ciasto przekro─ç w 2/3 wysoko┼Ťci, spodek wrazi─ç nazot do blachy a wiyrch pokruszy─ç na miska
  11. ┼Ťmietonka wymiysza─ç z syrkiym i galaretkom i wy┼éo┼╝y─ç na ciasto
  12. na wiyrch dać pokruszony wiyrch ciasta i wrazić do lodówki na conajmnij 3h a nojlepij na cołko noc


WSKAZ├ôWKA: ciasto na tortownica o ┼Ťrednicy 25cm, nojlepij u┼╝y─ç bania muscat, hokkaido abo pi┼╝mowo (bania zwyczajno je ja┼Ťniejszo)