SKŁADNIKI:
- zakwas na żur - PRZEPIS
- 3 doś wielkie kartofle
- 1-2 zombki czosku
- 1 wielko cebula
- ok. 250-300g wusztu
- sól, pieprz, magi do smaku
JAK ZROBIĆ?
- Kartofle strugomy i krejymy w kostka, niy za mało, bo sie rozwarzi,
- zalywomy wodom tak, żeby były przikryte, dodowomy soli tela, żeby woda była słono.
- Warzymy kartofle do miynkości.
- Do gorczka ok. 250ml wlywomy zakwas na żur (przed wlociym oczywiście trza go dobrze wyszelontać) i wlywomy do miynkich kartofli, miyszomy deikatnie łyżkom.
- Do tego samego gorczka co zakwas wlywomy woda i dwa takie gorczki wlywomy zaro do naszego żuru.
- Całość musi sie troszka powarzić, od czasu do czasu przemiyszejcie łyżkom coby żuru niy przipolić.
- W tym czasie rychtujymy cebula, obiyromy i krejymy w kostka, przismażomy na tyglu na margarinie na brunotno, wuszt tyż krejymy na kostka i wciepujymy do cebuli - przismażomy.
- Wciepujymy do żuru i próbujymy, jak żur bydzie za kwaśny dodowomy jeszcze trocha wody, prziprawiomy solom, pieprzym i magi.
- Czosnek przeciskomy przez presa na deska do krocio, przesypujymy solom i gnietymy jeszcze nożym na miazga. Dodowomy do zupy.
WSKAZÓWKA: Żur nojlepij przirychtować rano, bo nojlepszy je przyndziony, łodstoty i potym przigrzoty. Idzie tyż przismażić trocha boczku wyndzonego i dodać do zupy


