Moczka

SKŁADNIKI:

  • piernik ok 30dkg
  • 1-2 piwa ciymne karmi
  • kra┼éza kompotu z wieprzk├│w (1L)
  • czekolada gorzko
  • bakalie: ok. 15dkg: ┼Ťliwki suszone, morele suszone, figi, daktyle, ruzynki, mandle, orzechy w┼éoskie

JAK ZROBI─ć?

  1. piernik moczymy w piwie (jak wypije to dolywomy)
  2. jak sie to namoczy to stawiomy garniec na piecu, piernik gnietymy rynkom (idzie zblyndowa─ç)
  3. wlywomy kompot z wieprzk├│w
  4. bakalie krejymy na my┼äsze konski (ruzynki wciepujymy w ca┼éo┼Ťci jak som ma┼ée)
  5. mandle trza sparzi─ç wrz─ůtkiym i po┼éobiyra─ç ze sk├│ry i ty┼╝ pokro─ç
  6. pokrote bakalie wciepujymy do garca i ca┼éo┼Ť─ç warzymy tak d┼éugo a┼╝ bakalie fajnie napuchnom - dowa─ç poz├│r i miyszac bo moczka lubi sie przipoli─ç a bakalie rozwarzi─ç
  7. na som koniec wciepujymy czekulada i czekomy a┼╝ sie rozpu┼Ťci
  8. idzie sie to dosłodzić ale bakalie suszone som słodkie i niy trza bardzij cukrować
  9. jak moczka bydzie za rzodko to dociepa─ç bakalii a jak za gynste to dolo─ç kompotu ze wieprzk├│w abo ze ┼Ťliwek ale bez ┼Ťliwek - niy dowa─ç wody!