Chlyb na piwie

SKŁADNIKI:

  • 150ml ciep┼éyj wody
  • 40g dro┼╝d┼╝e
  • 2 p┼éaskie ┼éy┼╝ki miodu
  • 4 szklonki m─ůki pszynnyj
  • 1,5 szklonki m─ůki ┼╝ytniej
  • 500ml piwa
  • 3 ┼éy┼╝eczki soli
  • 4 ┼éy┼╝ki oleju
  • troszka mlyka (do pokropiynio chleba)
  • troszka bu┼éki tartyj (do wysucio forymki)
  • 2 forymki na babka


JAK ZROBI─ć?

  1. Do miski wlo─ç woda, wkruszy─ç dro┼╝d┼╝e i doda─ç mi├│d ÔÇô dobrze wymiysza─ç, przikry─ç ┼Ťciyrkom i odstawi─ç na ok. 10min
  2. Do wielkij miski wsu─ç obie m─ůki, doda─ç s├│l, olyj i piwo a na koniec doda─ç zaczyn z dro┼╝d┼╝y.
  3. Wymiysza─ç to mikserym z hokiym abo dobrze wymiysza─ç rynkom, napowietrzaj─ůc ciasto.
  4. Przikry─ç ┼Ťciyreczkom i zostawi─ç do wyro┼Ťniy┼äcio na 1h
  5. 2 forymki na babka wysmarowa─ç olejym i wysu─ç bu┼ék─ů tart─ů i po godzinie rozdzieli─ç ciasto na te 2 forymki, przikry─ç ┼Ťciyrkom i zostawi─ç do wyro┼Ťniy┼äcio na 30min.
  6. Nagrzo─ç piekarnik do 220oC
  7. Wyro┼Ťniynty chlyb skropi─ç mlykiym i wrazi─ç do piekarnika nagrzotego do 220oC na 10min
  8. Po 10min zmniyjszy─ç tymperatura do 180oC i piyc chlyb jeszcze przez ok. 40-45min
  9. Po upieczeniu zaro wyci─ůgn─ů─ç z piekarnika do wych┼éodniy┼äcio