SKŁADNIKI NA CIASTO:
- 0,5kg mąki pszynnyj
- 1 szolka gorkij wody
- 4 łyżki oleju
- pół łyżeczki soli
SKŁADNIKI NA FARSZ:
- 300g twarogu półtłustego
- wielko cebula (ok 250g)
- 70dkg kartofli
- 2 łyżki masła klarowanego abo 1 łyżka masła zwykłego
- pół płaskij łyżeczki soli
- pół płaskij łyżeczki pieprzu
JAK ZROBIĆ?
- kartofle łostrugać i uwarzić w osolonyj wodzie do miynkości
- przecić przez presa, dodać sól i pieprz i zostawić do wychłodniyńcio
- do wielkij miski przesioć mąka, dodać sól, łolyj, wloć gorko woda, zamiyszać łyżkom a potym miyszać już rynkom
- ciasto powinno być miynkie i plastyczne
- gotowo kulka ciasta zawinąć w folia spożywczo i odstawić na pół godziny
- zaczynomy robić farsz: cebula poszatkować i przesmażić na maśle, syr bioły przeciś przez presa do kartofli
- cebula i syr dodać do wychłodzonych kartofli i zamiyszać
- blat posuć mąką, wziąć konsek ciasta i rozwałkować
- wykrować kółka, na środek kółka dać farsz, kółko sklapnąć na pół i dokładnie posklejać ranty
- pierogi ułożyć na stolnicy i przikryć bawełnianom ściyrkom coby niy obsychały
- gotowe pierogi wciepujymy do osolonego wrzątku, jak wypłynom to warzymy jeszcze ze 3-4 minuty i wyciągomy na talyrz
WSKAZÓWKI: z tyj ilości ciasta i farszu jest jakieś 60 pierogów; podować idzie z cebulkom przesmażonom na maśle; trza przirychtować doś dużo miejsca na blacie abo stolnicy, nudelkula, szolka do wykrowanio kółek o średnicy 7-9 cyntów abo forymka do wykrowanio i sklejanio pierogów, doś wielki garniec do warzynio pierogów i cedzitko do łowiynio