Pierogi ruskie

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 0,5kg mąki pszynnyj
  • 1 szolka gorkij wody
  • 4 łyżki oleju
  • pół łyżeczki soli


SKŁADNIKI NA FARSZ:

  • 300g twarogu półtłustego
  • wielko cebula (ok 250g)
  • 70dkg kartofli
  • 2 łyżki masła klarowanego abo 1 łyżka masła zwykłego
  • pół płaskij łyżeczki soli
  • pół płaskij łyżeczki pieprzu


JAK ZROBIĆ?

  1. kartofle łostrugać i uwarzić w osolonyj wodzie do miynkości
  2. przecić przez presa, dodać sól i pieprz i zostawić do wychłodniyńcio
  3. do wielkij miski przesioć mąka, dodać sól, łolyj, wloć gorko woda, zamiyszać łyżkom a potym miyszać już rynkom
  4. ciasto powinno być miynkie i plastyczne
  5. gotowo kulka ciasta zawinąć w folia spożywczo i odstawić na pół godziny
  6. zaczynomy robić farsz: cebula poszatkować i przesmażić na maśle, syr bioły przeciś przez presa do kartofli
  7. cebula i syr dodać do wychłodzonych kartofli i zamiyszać
  8. blat posuć mąką, wziąć konsek ciasta i rozwałkować
  9. wykrować kółka, na środek kółka dać farsz, kółko sklapnąć na pół i dokładnie posklejać ranty
  10. pierogi ułożyć na stolnicy i przikryć bawełnianom ściyrkom coby niy obsychały
  11. gotowe pierogi wciepujymy do osolonego wrzątku, jak wypłynom to warzymy jeszcze ze 3-4 minuty i wyciągomy na talyrz


WSKAZÓWKI: z tyj ilości ciasta i farszu jest jakieś 60 pierogów; podować idzie z cebulkom przesmażonom na maśle; trza przirychtować doś dużo miejsca na blacie abo stolnicy, nudelkula, szolka do wykrowanio kółek o średnicy 7-9 cyntów abo forymka do wykrowanio i sklejanio pierogów, doś wielki garniec do warzynio pierogów i cedzitko do łowiynio