Pierogi ruskie

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 0,5kg m─ůki pszynnyj
  • 1 szolka gorkij wody
  • 4 ┼éy┼╝ki oleju
  • p├│┼é ┼éy┼╝eczki soli


SKŁADNIKI NA FARSZ:

  • 300g twarogu p├│┼ét┼éustego
  • wielko cebula (ok 250g)
  • 70dkg kartofli
  • 2 ┼éy┼╝ki mas┼éa klarowanego abo 1 ┼éy┼╝ka mas┼éa zwyk┼éego
  • p├│┼é p┼éaskij ┼éy┼╝eczki soli
  • p├│┼é p┼éaskij ┼éy┼╝eczki pieprzu


JAK ZROBI─ć?

  1. kartofle ┼éostruga─ç i uwarzi─ç w osolonyj wodzie do miynko┼Ťci
  2. przecić przez presa, dodać sól i pieprz i zostawić do wychłodniyńcio
  3. do wielkij miski przesio─ç m─ůka, doda─ç s├│l, ┼éolyj, wlo─ç gorko woda, zamiysza─ç ┼éy┼╝kom a potym miysza─ç ju┼╝ rynkom
  4. ciasto powinno by─ç miynkie i plastyczne
  5. gotowo kulka ciasta zawin─ů─ç w folia spo┼╝ywczo i odstawi─ç na p├│┼é godziny
  6. zaczynomy robi─ç farsz: cebula poszatkowa─ç i przesma┼╝i─ç na ma┼Ťle, syr bio┼éy przeci┼Ť przez presa do kartofli
  7. cebula i syr dodać do wychłodzonych kartofli i zamiyszać
  8. blat posu─ç m─ůk─ů, wzi─ů─ç konsek ciasta i rozwa┼ékowa─ç
  9. wykrowa─ç k├│┼éka, na ┼Ťrodek k├│┼éka da─ç farsz, k├│┼éko sklapn─ů─ç na p├│┼é i dok┼éadnie poskleja─ç ranty
  10. pierogi u┼éo┼╝y─ç na stolnicy i przikry─ç bawe┼énianom ┼Ťciyrkom coby niy obsycha┼éy
  11. gotowe pierogi wciepujymy do osolonego wrz─ůtku, jak wyp┼éynom to warzymy jeszcze ze 3-4 minuty i wyci─ůgomy na talyrz


WSKAZ├ôWKI: z tyj ilo┼Ťci ciasta i farszu jest jakie┼Ť 60 pierog├│w; podowa─ç idzie z cebulkom przesma┼╝onom na ma┼Ťle; trza przirychtowa─ç do┼Ť du┼╝o miejsca na blacie abo stolnicy, nudelkula, szolka do wykrowanio k├│┼éek o ┼Ťrednicy 7-9 cynt├│w abo forymka do wykrowanio i sklejanio pierog├│w, do┼Ť wielki garniec do warzynio pierog├│w i cedzitko do ┼éowiynio