Żur z maślonki

SKŁADNIKI:

  • 1L maślonki (kwaśnego mlyka)
  • pynczek koperku (może być świyży, mrożony abo suszony)
  • 3/4L wywaru z jarzin (abo bulion z kostki)
  • 2 łyżki mąki pszynnyj

JAK ZROBIĆ?

  1. maślonka wloć do gorka, wciepać mąka i zaszelontać (trzepaczkom)
  2. wywar z jarzin uwarzić i do warzoncego sie wywaru wlywać maślonka z mąkom cołki czos miyszając tak aż bydzie wreć
  3. warzić na małym ogniu jakieś 10minut (dować pozór żeby sie niy przipoliło i niy uciykło)
  4. pod koniec warzynio wciepać posiekany koperek, doprawić solom i pieprzym

WSKAZÓWKA: podować z przismażonymi z cebulkom kartoflami i jajcym na twardo pokrotym w ćwiartki