Płucka na kwaśno

SKŁADNIKI:

  • 1kg płucek
  • 1 cebula
  • gymiza (marekwia, pietruszka, seler)
  • 1 łyżka mąki pszynnyj
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • łyżka smalcu
  • pieprz, cukier, sól
  • ocet


JAK ZROBIĆ?

  1. Płucka oczyszczomy ze żyłek i tchawicy, sparzomy wrzątkiym
  2. gymiza wciepujymy do garca, dodowomy płucka i zalywomy wodom, nojlepij gorkom, dodowomy sól (1 łyżeczka na 1l wody) i prziprawy: sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy
  3. warzymy ok 1h
  4. po 1h z wywaru wyciągomy płucka, czekomy aż trocha przechłodnom, krejymy w paski i wciepujymy nazot do zupy
  5. gymiza wyciągomy i jak lubiymy to krejymy w kosteczka i wciepujymy do wywaru
  6. warzymy tak długo aż płucka bydom miynkie
  7. smalec wciepujymy na tyglik, dodowomy cebula pokroto w kosteczka i przismażomy
  8. do przismażonyj cebuli dodowomy mąka i dobiymy zesmożka, wlywomy do płucek
  9. doprawiomy solom, pieprzym, cukrym i octym (ok 2 łyżki)

WSKAZÓWKA: octu kożdy może se dać na talyrz tela wiela bydzie mu smakować