SKŁADNIKI:
- 1kg karczku
- 2 ząbki czosku
- 1,5 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
- 20g soli peklowyj
- pół łyżeczki pieprzu
JAK ZROBIĆ?
- miynso pokroć tak, żeby swobodnie wlazło do krałzy, potym go wyciągnąć a krałza umyć i odstawić
- prziprawy (sól, majeranek, lubczyk, pieprz wymiyszać razym w asyjetce
- czosnek przeciś przez preska i dodać do miyszanki przipraw
- kożdy konsek miynsa obkulać w prziprawać tak, aż wszystko wykorzystomy
- tak przirychtowane miynso zostawiomy we lodówce na 2dni
- po 2-ch dniach wrażujymy miynso do grałzów i zakryncomy dokładnie
- krałzy wrażujymy do wielkigo garca, zalywomy wodom do 1/3 wysokości krałzy i warzymy conajmnij 2h
- jak sie zawarzom to zostawiomy te krałzy w garcu aż wychłodnom
WSKAZÓWKA: krałzy trzimiymy we lodówce abo w ciymnym chłodnym miejscu, takie krałzy idzie trzimać i 3 miesionce, pod warunkiym, że sie użyło soli peklowyj, sól peklowo idzie zastąpić solom zwykłom ale miynso zmiyni kolor i skróci sie czas trzimanio zawarzonych krałzów do ok 1 miesiąca