Karczek w krałzie

SKŁADNIKI:

  • 1kg karczku
  • 2 z─ůbki czosku
  • 1,5 ┼éy┼╝eczki majeranku
  • 1 ┼éy┼╝eczka suszonego lubczyku
  • 20g soli peklowyj
  • p├│┼é ┼éy┼╝eczki pieprzu


JAK ZROBI─ć?

  1. miynso pokro─ç tak, ┼╝eby swobodnie wlaz┼éo do kra┼ézy, potym go wyci─ůgn─ů─ç a kra┼éza umy─ç i odstawi─ç
  2. prziprawy (s├│l, majeranek, lubczyk, pieprz wymiysza─ç razym w asyjetce
  3. czosnek przeci┼Ť przez preska i doda─ç do miyszanki przipraw
  4. ko┼╝dy konsek miynsa obkula─ç w prziprawa─ç tak, a┼╝ wszystko wykorzystomy
  5. tak przirychtowane miynso zostawiomy we lod├│wce na 2dni
  6. po 2-ch dniach wrażujymy miynso do grałzów i zakryncomy dokładnie
  7. kra┼ézy wra┼╝ujymy do wielkigo garca, zalywomy wodom do 1/3 wysoko┼Ťci kra┼ézy i warzymy conajmnij 2h
  8. jak sie zawarzom to zostawiomy te krałzy w garcu aż wychłodnom


WSKAZ├ôWKA: kra┼ézy trzimiymy we lod├│wce abo w ciymnym ch┼éodnym miejscu, takie kra┼ézy idzie trzima─ç i 3 miesionce, pod warunkiym, ┼╝e sie u┼╝y┼éo soli peklowyj, s├│l peklowo idzie zast─ůpi─ç solom zwyk┼éom ale miynso zmiyni kolor i skr├│ci sie czas trzimanio zawarzonych kra┼éz├│w do ok 1 miesi─ůca