Ciasto cytrynowe

SKŁADNIKI na ciasto:

 

  • 4 jajca
  • 1 szolka cukru
  • 2 ┼éy┼╝ki wody
  • 2/3 szolki m─ůki tortowyj
  • 2/3 szolki m─ůki kartoflanyj

 


SKŁADNIKI na masa cytrynowo:

 

  • 1,5 szolki wody
  • 1,5 szolki cukru
  • 4 cytryny
  • 2 ┼╝├│┼étka
  • 5 ┼éy┼╝ek wody
  • 3 ┼éy┼╝ki m─ůki kartoflanyj

 


SKŁADNIKI na szlagzana:

 

  • 1 galaretka cytrynowo
  • 1L ┼Ťmietany krymowki

 


JAK ZROBI─ć?

 

  1. nojprzód piekymy biszkopt z podanych składników tzn. biołtka oddzielomy od żółtek i ubijomy na sztywno
  2. poleku dodowomy cukier i durch miksujymy a┼╝ cukier sie rozpu┼Ťci
  3. dodowomy żółtka i dalij ubijomy, dodowomy woda i jeszcze chwila ubijomy
  4. m─ůka tortowo miyszomy z kartoflanom, przesiywomy przez sito i dodowomy do ubitych jajcec - miyszomy delikatnie ┼éy┼╝kom
  5. ciasto wylywomy na wyłożono papiórym blacha i piekymy w nagrzotym do 180oC piekarniku przez 20-30minut
  6. wyci─ůgomy upieczone ciasto i zostawiomy do przech┼éodniy┼äcio, jak przech┼éodnie to rozcinomy na dwa blaty
  7. przechodzymy do zrobiynio masy, do garca wlywomy woda i wsypujymy cukier
  8. ze cytryn zetrzi─ç sk├│ra, doda─ç do wody i cukru i zawarzi─ç
  9. ze cytryn wyci┼Ť sok, doda─ç 2 ┼╝├│┼étka, 5 ┼éy┼╝ek wody i 3 ┼éy┼╝ki m─ůki kartoflanyj, wymiysza─ç i wlo─ç do warz─ůcego sie syropu
  10. jak masa zgynstnieje to przek┼éodomy jom na jedna czy┼ä┼Ť─ç biszkoptu a drugom przikrywomy
  11. przechodzymy dozrobiynio szlagzany na wiyrch - galaretka robiymy według przepisu na tytce ale używomy ino pół szolki wody i po uwarzyniu chłodzymy
  12. ┼Ťmietanka ubijomy na sztywno i wlywomy do nij gynstniejonco galaretka
  13. chwila jeszcze ubijomy, czekomy a┼╝ zacznie twardn─ů─ç i wyk┼éodomy na wiyrch ciasta