Ciasto cytrynowe

SKŁADNIKI na ciasto:

 

  • 4 jajca
  • 1 szolka cukru
  • 2 łyżki wody
  • 2/3 szolki mąki tortowyj
  • 2/3 szolki mąki kartoflanyj

 


SKŁADNIKI na masa cytrynowo:

 

  • 1,5 szolki wody
  • 1,5 szolki cukru
  • 4 cytryny
  • 2 żółtka
  • 5 łyżek wody
  • 3 łyżki mąki kartoflanyj

 


SKŁADNIKI na szlagzana:

 

  • 1 galaretka cytrynowo
  • 1L śmietany krymowki

 


JAK ZROBIĆ?

 

  1. nojprzód piekymy biszkopt z podanych składników tzn. biołtka oddzielomy od żółtek i ubijomy na sztywno
  2. poleku dodowomy cukier i durch miksujymy aż cukier sie rozpuści
  3. dodowomy żółtka i dalij ubijomy, dodowomy woda i jeszcze chwila ubijomy
  4. mąka tortowo miyszomy z kartoflanom, przesiywomy przez sito i dodowomy do ubitych jajcec - miyszomy delikatnie łyżkom
  5. ciasto wylywomy na wyłożono papiórym blacha i piekymy w nagrzotym do 180oC piekarniku przez 20-30minut
  6. wyciągomy upieczone ciasto i zostawiomy do przechłodniyńcio, jak przechłodnie to rozcinomy na dwa blaty
  7. przechodzymy do zrobiynio masy, do garca wlywomy woda i wsypujymy cukier
  8. ze cytryn zetrzić skóra, dodać do wody i cukru i zawarzić
  9. ze cytryn wyciś sok, dodać 2 żółtka, 5 łyżek wody i 3 łyżki mąki kartoflanyj, wymiyszać i wloć do warzącego sie syropu
  10. jak masa zgynstnieje to przekłodomy jom na jedna czyńść biszkoptu a drugom przikrywomy
  11. przechodzymy dozrobiynio szlagzany na wiyrch - galaretka robiymy według przepisu na tytce ale używomy ino pół szolki wody i po uwarzyniu chłodzymy
  12. śmietanka ubijomy na sztywno i wlywomy do nij gynstniejonco galaretka
  13. chwila jeszcze ubijomy, czekomy aż zacznie twardnąć i wykłodomy na wiyrch ciasta