Zupa krym z czosku

SKŁADNIKI:

  • 2 g┼é├│wki czosku
  • 1kg kartofli
  • 2 ma┼ée cebule
  • 1opakowanie syrka mascarpone (abo topionego a mo┼╝e by─ç ty┼╝ ┼╝├│┼éty)
  • 1 liter bulionu warzywnego abo roso┼éu
  • mas┼éo
  • s├│l, pieprz
  • po ─çwier─ç ┼éy┼╝eczki kminku i tymianku

JAK ZROBI─ć?
  1. cebula obrać i posiekać, trocha masła roztopić we garcu i zeszklić na nim cebula.
  2. do zeszklonyj cebuli wlywomy bulion
  3. kartofle oczywi┼Ťcie ┼éobiyromy i krejymy na kostka
  4. pokrote kartofle wciepujymy do bulionu i warzymy je jakie┼Ť 15 minut
  5. czosnek ┼éobiyromy ze szup├│w i co┼éki wciepujymy do zupy - warzymy jakie┼Ť 10 minut
  6. po tym czasie do ca┼éo┼Ťci dodowomy syr (jak u┼╝ywocie syra ┼╝├│┼étego to lepij se go potrzi─ç na tarle co by sie pryndzyj rozpu┼Ťci┼é
  7. dodowomy prziprawy czyli kminek i tymianek (w razie potrzeby dosoli─ç i dopieprzy─ç)
  8. na koniec zblyndować cołko zupa na gładko

WSKAZÓWKA: Tako zupa nojlepij smakuje ze grzankami abo z groszkiym ptysiowym