Udka ze rynkowa

SKŁADNIKI:

  • 4 udka z kurczaka
  • 4 z─ůbki czosku
  • prziprawy: pieprz, s┼éodko papryka, chili, kurkuma
  • ok. 50cm rynkowa do pieczynio

JAK ZROBI─ć?
  1. udka dziy┼ä naprz├│d oczy┼Ťci─ç, umy─ç pod zimnom wodom i zapeklow─ç (na 1L wody, 1 ┼éy┼╝ka soli, solanki trza tela, ┼╝eby przikry┼éa udka w pojymniku)
  2. na godzina przed pieczyniym udka wyci─ůgn─ů─ç z lod├│wki i osuszy─ç z wody
  3. udka posu─ç prziprawami - zapeklowanych udek ju┼╝ sie niy soli
  4. posute udka wra┼╝ujymy do rynkowa do pieczynio, wciepujymy obrane z─ůbki czosku i zawi─ůzujymy rynkow z obu stron
  5. udka wra┼╝ujymy do nagrzotego do 200oC piekarnika na ok 30minut, po tym czasie rozcinomy rynkow i jeszcze piekymy udka do zarumiyniynio sk├│rki