Łomasta, szpyrka

SKŁADNIKI:

  • 1/3 szpyrki (s┼éoniny) surowyj, mlotyj abo krotyj
  • 1/3 szpyrki wyndzonyj (nojlepij swojskij)
  • 1/3 boczku wyndzonego abo podgardla wyndzonego
  • 3-4 ┼éy┼╝ki mlyka
  • 1-2 kostki smalcu
  • 4-5 z─ůbk├│w czosku

JAK ZROBI─ć?

  1. Szpyrka i wyndzonki pokro─ç w drobno kosteczka
  2. wciepać do garca i wloć ze 3-4 łyżki mlyka
  3. skwarzić tak długo jak chcecie, jak lubicie ale szpyrki dobre som takie kyrkniynte (skurczone)
  4. skwarzić nojlepij na małym ogniu i dłużyj
  5. smalec idzie wciepa─ç do skwarzynio abo potym na koniec
  6. jak szpyrki ju┼╝ bydom do┼Ť zeskwarzone, wciepujecie czosnek przeci┼Ťniynty przez praska
  7. chwila skwarzi─ç i dowa─ç pozor bo czosnek lubi sie przipoli─ç
  8. jak robicie tego trocha i wartko to zjycie to idzie da─ç pokroto cebula (szpyrka ze cebulom je dobro ale szybko kwa┼Ťnieje to trza jom gibko zje┼Ť)

Kiedy┼Ť przi ┼Ťwiniobiciu jak sie robi┼éo szpyrka do sie w nij topi┼éo wuszty we boncloku. Taki wuszt ze szpyrki to je delicja!