Łomasta, szpyrka

SKŁADNIKI:

  • 1/3 szpyrki (słoniny) surowyj, mlotyj abo krotyj
  • 1/3 szpyrki wyndzonyj (nojlepij swojskij)
  • 1/3 boczku wyndzonego abo podgardla wyndzonego
  • 3-4 łyżki mlyka
  • 1-2 kostki smalcu
  • 4-5 ząbków czosku

JAK ZROBIĆ?

  1. Szpyrka i wyndzonki pokroć w drobno kosteczka
  2. wciepać do garca i wloć ze 3-4 łyżki mlyka
  3. skwarzić tak długo jak chcecie, jak lubicie ale szpyrki dobre som takie kyrkniynte (skurczone)
  4. skwarzić nojlepij na małym ogniu i dłużyj
  5. smalec idzie wciepać do skwarzynio abo potym na koniec
  6. jak szpyrki już bydom doś zeskwarzone, wciepujecie czosnek przeciśniynty przez praska
  7. chwila skwarzić i dować pozor bo czosnek lubi sie przipolić
  8. jak robicie tego trocha i wartko to zjycie to idzie dać pokroto cebula (szpyrka ze cebulom je dobro ale szybko kwaśnieje to trza jom gibko zjeś)

Kiedyś przi świniobiciu jak sie robiło szpyrka do sie w nij topiło wuszty we boncloku. Taki wuszt ze szpyrki to je delicja!