Żymły

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mąki
  • 35g drożdży świyżych (abo 17-18g drożdży w proszku)
  • 6 łyżek oleju
  • łyżeczka cukru
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 300 ml ciepłyj wody


JAK ZROBIĆ?

  1. Świyże drożdże rozetrzić ze cukrym i połączyć z mąką i resztą składników
  2. Zagniyś ciasto, podsypywać mąką jak trza bydzie
  3. Uformować żymełki wedug uznanio - okrągłe, podłużne, wiele i małe
  4. Po uformowaniu idzie je naciońć ostrym nożym na pół abo na krziż
  5. Ułożyć na blaszce wyłożonyj papiórym do pieczynio
  6. Wciepać do nagrzotego piekarnika do 200oC i piyc wele 20 minut
  7. Piekarnik mo grzoć góra i dół ale blacha dowomy bliżyj dołu


WSKAZÓWKA:
Z takij ilości mąki momy 8/9 żymłów normalnych rozmiarów