Zakwas buraczany

SKŁADNIKI:

 

  • 0,5kg burak├│w
  • 0,5L wody
  • 0,5 ┼éy┼╝eczki soli
  • 3-4 z─ůbki czosku
  • 2 li┼Ťcie laurowe
  • 3 kulki ziela angielskigo
  • 5 ziorek pieprzu

 


JAK ZROBI─ć?

 

  1. buraczki ciynko ┼éostruga─ç i pokro─ç w do┼Ť wielkie kostki, czosnek ┼éobra─ç i rozgniy┼Ť no┼╝ym
  2. na dno glinianego boncloka wciepa─ç prziprawy - li┼Ť─ç laurowy, ziele angielskie i pieprz w kulkach
  3. s├│l rozpu┼Ťci─ç we wodzie
  4. buraki wciepać do naczynio glinianego i zaloć solankom tak, żeby buraki były całe przikryte i do tego dociepać czosnek
  5. naczynie przikry─ç ┼Ťciyrkomi zostawi─ç w ciep┼éym miejscu
  6. fermyntacja trwo 5-7dni ale nojlepij codziynnie sprawdza─ç czy sie na wiyrchu niy zbiyro bio┼éo piana, jak by sie tak dzio┼éo to trza jom ┼Ťci─ůgn─ů─ç wyparzonom ┼éy┼╝kom
  7. gotowy zakwas trza przecedzić i wloć do krałzki i trzimać w lodówce

WSKAZ├ôWKA: ┼╝eby przispieszy─ç fermyntacja na pocz─ůtek idzie da─ç trocha sk├│rki z chleba ale po 3 dniach trza jom wyci─ůgn─ů─ç!