Faworki

SKŁADNIKI:

  • 400g m─ůki pszynnyj
  • 4 ┼╝├│┼étka
  • p├│┼é szolki kwa┼Ťnyj ┼Ťmietany 18%
  • ┼éy┼╝ka mas┼éa
  • ┼éy┼╝eczka cukru pudru
  • szczypta soli
  • ┼éy┼╝ka spirytusu abo ┼éoctu
  • olyj do sma┼╝ynio
  • cukier puder do posucio


JAK ZROBI─ć?

  1. wszystkie sk┼é─ůdniki wciepujymy do miski
  2. zagniatomy ciasto tak d┼éugo a┼╝ bydzie jednolite - ugniata─ç przek┼éoda─ç, zak┼éoda─ç swija─ç do┼Ť─ç d┼éugo coby dobrze ciasto napowietrzy─ç
  3. idealnie gładkie ciasto dzielymy se na myńsze koski i fest wałkujymy - tak co bydzie przezroczyste
  4. no┼╝ym krejymy ciasto na paseczki takie 3x10cm
  5. na ┼Ťrodku paseczka robiymy naciy┼äcie wzd┼éu┼╝ i przek┼éodomy jedyn koniec ciasta przez ta dziurka (wiadomo jak wyglondo faworek)
  6. po wykorzystaniu całego ciasta rychtujymy głymboki tygiel z olejym - olyj zagrzywomy
  7. sma┼╝ymy faworki na rumiano
  8. wyci─ůgomy na ryncznik papi├│rowy i jak och┼éodnom to sujymy cukrym pudrym


WSKAZ├ôWKA: spirytus abo ┼éocet idzie pomin─ů─ç - dowo sie to skuli tego coby faworki niy pi┼éy ┼éoleju przi sma┼╝yniu