Kreple

SKŁADNIKI:

  • 1kg m─ůki
  • 20dkg cukru + cukier waniliowy
  • 20dkg margariny
  • 5dkg dro┼╝d┼╝y
  • 6 jajek
  • 0,5l mlyka
  • 1 kieliszek gorzo┼éki
  • 6 kostek smalcu
  • cukier puder
  • sk├│rka z cytryny
  • twardo marmelada

JAK ZROBI─ć?

  1. m─ůka przesio─ç do miski, trocha posoli─ç
  2. mlyko podgrzo─ç, rozpu┼Ťci─ç dro┼╝d┼╝e, doda─ç 2 ┼éy┼╝eczki cukru i 5 ┼éy┼╝ek m─ůki z miski, przikry─ç i zostawi─ç do wyro┼Ťniy┼äcio
  3. do reszty cukru dodać cukier waniliowy, 3 jajka i 3 żółtka - ubić
  4. margarina roztopi─ç
  5. do m─ůki zetrzi─ç sk├│rka z cytryny, doda─ç wyro┼Ťniynte dro┼╝d┼╝e i ubite z cukrym jajka
  6. wyrabia─ç ciasto i napowietrza─ç
  7. wlo─ç roztopiono margarina, wyrabia─ç i napowietrza─ç
  8. wloć kieliszek gorzołki, wyrabiać i napowietrzać
  9. przikry─ç i zostawi─ç w misce do wyro┼Ťniy┼äcio ok 2h
  10. st├│┼é posypa─ç m─ůk─ů, bra─ç ma┼éymi gar┼Ťciami, roz┼éo┼╝y─ç palcami na rynce, nafilowa─ç, uformowa─ç kreple zaklejajonc filong w ┼Ťrodku, zostawi─ç na wyro┼Ťniy┼äcio pod przikryciym (niy za dugo)
  11. ciasta niy wałkować bo kreple bydom twarde
  12. wciepowa─ç na rozgrzoty smalec, sma┼╝i─ç do zabronocynio z dw├│ch stron, polukrowa─ç

do smalcu wciepać mały obrany kartofel, żeby kreple niy były fest bronotne

LUKIER - biołtka z jajec kere zostały + cukier puder

Przepis na około 40 krepli