Zupa syrowo

SKŁADNIKI:

  • 1L bulionu (abo rosół ze niydzieli)
  • 1 por
  • 2 ząbki czosku
  • 300g syrka topionego
  • sól, pieprz
  • szczypiorek abo koperek
  • 2 wielkie żymły abo linga
  • masło


JAK ZROBIĆ?

  1. bioło czyńść pora posiekać z rozgniecionym czoskiym
  2. por z czoskiym lekko podsmażić na patelni, naloć trocha wody i chwila dusić
  3. wciepać por z czoskiym do bulionu i uwarzić (jak chcecie coby zupa była gładko to idzie zblyndować)
  4. do warzącego sie bulionu wciepać syrki i miyszać coby sie rozpuściły, doprawić do smaku
  5. żymły (linga) pociąć na sznitki i usmażić na maśle na złoty kolor
  6. zupa posuć posiekanym szczypiorkiym abo koperkiym