Gynsina

SKŁADNIKI:

  • 1 gyn┼Ť (g─Ö┼Ť)
  • wielko p┼éonka (jab┼éko) abo 2 mniyjsze
  • s├│l
  • majeranek
  • mas┼éo


JAK ZROBI─ć?

  1. gyn┼Ť myjymy, wykrowomy t┼éuszcz, solymy porz─ůdnie z ko┼╝dyj strony (po wiyrchu i we ┼Ťrodku) - zostawiomy we lod├│wce na co┼éko noc
  2. na drugi dziy┼ä gyn┼Ť dowomy do naczynia ┼╝aroodpornego abo brytfanki, jabka przekrowomy na p├│┼é, wyciepujymy gniozda nasiynne i takie po┼é├│wki wra┼╝ujymy do gynsi, na spodek dowomy mas┼éo
  3. gyn┼Ť posypujymy majerankiym, przikrywomy naczynie deklym i wciepujymy do 220 piekarnika na 1h
  4. po 1h zmniyjszomy tymperatura do 180 i piekymy według zasady 1h na 1kg gynsi minus ta godzina co sie piykła w 220


WSKAZ├ôWKA: fet wyciynty z gynsi idzie sie przetopi─ç i u┼╝ywa─ç do sma┼╝ynio miynsa, p┼éonki dowo sie po to coby gyn┼Ť by┼éa soczysto i niy wysch┼éa a idzie je ty┼╝ potym zje┼Ť bo som bardzo dobre

UWAGA: Na zdjyńciach je pół gynsi, skuli tego płonki położone som na spodku naczynio żaroodpornego