Rolady we krałzie

SKŁADNIKI:

  • łopatka abo szinka
  • boczek wyndzony
  • wuszt
  • cebula
  • ogórek kiszony abo konserwowy
  • ulubiony zymft (musztarda)
  • sól
  • krałzki z prostym brzegiym

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso krejymy na konski takie grubości 1cm i delikatnie rozbijomy tak jak na rolady
  2. obkrowomy na placki tak coby sie zmieściły do krałzy
  3. boczek krejymy na ciynkie paseczki, wuszt i ogórek tak samo
  4. cebula krejymy na kostka
  5. teraz wrażujymy do krałzy
  6. zaczynomy od miynsa, solymy z obydwu stron i dodatkowo z jednyj strony smarujymy zymftym
  7. wrażujymy do krałzy zymftym do góry
  8. na miynso ukłodomy warstwa boczku, potym miynso posolone z dwóch stron i z jednyj posmarowane zymftym (do góry) - dociskomy coby niy było luftu
  9. kolejno warstwa to łogórek, kery przikrywomy miynsym (posolonym i pozymftowanym)
  10. nastympno warstwa to wuszt i przikrywomy miynsym
  11. cebula i przikrywomy miynsym ale ino posolonym z dwóch stron
  12. dociskomy i zakryncomy krałza
  13. krałzy wrażujymy do garca i warzymy 1h
WSKAZÓWKA: jak wszystkie miynsne przetwory, niy pakujymy krałzów pod som dekiel ino tak na 3/4 wysokości