Karczek sma┼╝ony

SKŁADNIKI:

  • karczek
  • czosnek
  • papryka czyrwono s┼éodko,
  • s├│l, pieprz
  • t┼éuszcz do sma┼╝ynio
  • ewyntualnie ┼Ťmietonka i m─ůka do zo┼ézy


JAK ZROBI─ć?

  1. Karczek, nojlepij dziy┼ä wcze┼Ťnij pokro─ç we plastry grubo┼Ťci ok p├│ltora do dw├│ch cynt├│w i zasoli─ç.
  2. wrazi─ç do pojymnika, przikry─ç deklym abo foliom i da─ç do lod├│wki.
  3. Na drugi dziyń rozgrzoć tłuszcz na tyglu i obsmażić karczek z obydwu stron,
  4. czosnek pokro─ç w plastry i wciepa─ç pod koniec sma┼╝ynio karczku.
  5. Taki obsma┼╝ony karczek dopiyro posypujymy paprykom, podlywomy wodom i duszymy pod deklym do miynko┼Ťci.
  6. Tyj wody na poczontek wlyjcie tak wele cyntymetra od dna garca.
  7. Karczek trza dusić na małym łogniu ale jak woda odparuje to trza dolywać.
  8. Nie wlywejcie wody za moc, bo karczek sie bydzie warzył a niy dusił.
  9. Jak bydzie miynki wyciongomy na talyrz coby miynso odpocz┼éo... idzie sie go polo─ç takim sosym spod miynsa a idzie sie ty┼╝ zrobi─ç fajno zo┼éza ze ┼Ťmiotonkom i m─ůkom.


WSKAZÓWKA:
Karczek nojlepij smakuje ze kapustom zasma┼╝anom i obojyntnie czy z kiszonom czy ze ┼Ťwiy┼╝om