Leberwuszt

SKŁADNIKI:

  • 5kg podgardla (t┼éustego najlepij ze sk├│rom)
  • 80dkg w─ůtroby wieprzowyj
  • 30dkg cebuli
  • 10 kulek ziela angielskigo
  • 5 listk├│w laurowych0
  • s├│l (8 p┼éaskich ┼éy┼╝eczek)
  • pieprz (4 p┼éaskie ┼éy┼╝eczki)

JAK ZROBI─ć?

  1. Podgardle bez sk├│ry pokro─ç na mniyjsze konski, gotowa─ç z li┼Ťciym laurowym i zielym angielskim ok.1godz.
  2. Wyci─ůgn─ů─ç i przestudzi─ç a woda zostawi─ç!
  3. W─ůtroba, cebula i miynsne czyn┼Ťci z podgardla zmieli─ç 2x na ┼éoczkach od 3 do max 4mm
  4. T┼éuste czyn┼Ťci zmieli─ç na ┼éoczkach 5mm
  5. Wszystko razym wymiysza─ç, z wody zebra─ç ca┼éy t┼éuszcz i doda─ç do ca┼éo┼Ťci.
  6. Doprawi─ç podan─ů ilo┼Ťci─ů soli i pieprzu.
  7. Nabijać w jelita wołowe wiankowe abo wkłodać do krałzów.
  8. Jelita parzymy w wodzie w keryj warziło się podgardle w 80stopniach przez 30min
  9. Kra┼ézki nape┼énia─ç do 3/4 wysoko┼Ťci iwarzi─ç w piyrszy dziy┼ä 1,5godz, zostawi─ç do wych┼éodniy┼äcia, drugi dziy┼ä gotowa─ç 1godz i zostawi─ç i trzeci dziy┼ä 0,5godz (TYNDALIZACJA)