podgardle ugotować w wodzie do keryj wciepujymy listek laurowy i ziele angielskie, warzić ok 1,5h
wątroba sparzić w tyj wodzie (niy gotować!), ale te sparzynie ni ma konieczne, wątroba może być surowo
woda, w keryj warziło sie podgardle niy wylywać!
podgardle zmielić na grubył oczkach 8-9mm
połowa z tego podgardla zmielonego, zmielić drugi roz na średnich oczkach
wątroba zmielić na średnich oczkach razym z cebulom
wymiyszać wszystko i doprawić do smaku (mo być trocha przesolone jak skosztujecie)
z wody zebrać cały tłuszcz i dodać do leberki, wymiyszać
wrazić do krałzów, ale niy do pełna (kaj 3/4 objyntości)
pasteryzować 3 razy, za piyrszym razym warzić 1,5h, wyciongnońć z wody i odstawić na 24h, potym warzić 1h, wyciongnońć i zostawić na 24h i trzeci roz warzić 0,5h, taki proces pasteryzacji to TYNDALIZACJA