Leberwuszt

SKŁADNIKI:

  • 5kg podgardla (t┼éustego najlepij ze sk├│rom)
  • 80dkg w─ůtroby wieprzowyj
  • 2 wielkie cebule
  • s├│l (8 p┼éaskich ┼éy┼╝eczek)
  • pieprz (4 p┼éaskie ┼éy┼╝eczki)

JAK ZROBI─ć?

  1. podgardle ugotowa─ç w wodzie do keryj wciepujymy listek laurowy i ziele angielskie, warzi─ç ok 1,5h
  2. w─ůtroba sparzi─ç w tyj wodzie (niy gotowa─ç!), ale te sparzynie ni ma konieczne, w─ůtroba mo┼╝e by─ç surowo
  3. woda, w keryj warziło sie podgardle niy wylywać!
  4. podgardle zmielić na grubył oczkach 8-9mm
  5. po┼éowa z tego podgardla zmielonego, zmieli─ç drugi roz na ┼Ťrednich oczkach
  6. w─ůtroba zmieli─ç na ┼Ťrednich oczkach razym z cebulom
  7. wymiysza─ç wszystko i doprawi─ç do smaku (mo by─ç trocha przesolone jak skosztujecie)
  8. z wody zebrać cały tłuszcz i dodać do leberki, wymiyszać
  9. wrazi─ç do kra┼éz├│w, ale niy do pe┼éna (kaj 3/4 objynto┼Ťci)
  10. pasteryzować 3 razy, za piyrszym razym warzić 1,5h, wyciongnońć z wody i odstawić na 24h, potym warzić 1h, wyciongnońć i zostawić na 24h i trzeci roz warzić 0,5h, taki proces pasteryzacji to TYNDALIZACJA