Leberwuszt

SKŁADNIKI:

  • 5kg podgardla (tłustego najlepij ze skórom)
  • 80dkg wątroby wieprzowyj
  • 30dkg cebuli
  • 10 kulek ziela angielskigo
  • 5 listków laurowych0
  • sól (8 płaskich łyżeczek)
  • pieprz (4 płaskie łyżeczki)

JAK ZROBIĆ?

  1. Podgardle bez skóry pokroć na mniyjsze konski, gotować z liściym laurowym i zielym angielskim ok.1godz.
  2. Wyciągnąć i przestudzić a woda zostawić!
  3. Wątroba, cebula i miynsne czynści z podgardla zmielić 2x na łoczkach od 3 do max 4mm
  4. Tłuste czynści zmielić na łoczkach 5mm
  5. Wszystko razym wymiyszać, z wody zebrać cały tłuszcz i dodać do całości.
  6. Doprawić podaną ilością soli i pieprzu.
  7. Nabijać w jelita wołowe wiankowe abo wkłodać do krałzów.
  8. Jelita parzymy w wodzie w keryj warziło się podgardle w 80stopniach przez 30min
  9. Krałzki napełniać do 3/4 wysokości iwarzić w piyrszy dziyń 1,5godz, zostawić do wychłodniyńcia, drugi dziyń gotować 1godz i zostawić i trzeci dziyń 0,5godz (TYNDALIZACJA)