Leberwuszt

SKŁADNIKI:

  • 5kg podgardla (tłustego najlepij ze skórom)
  • 80dkg wątroby wieprzowyj
  • 2 wielkie cebule
  • sól (8 płaskich łyżeczek)
  • pieprz (4 płaskie łyżeczki)

JAK ZROBIĆ?

  1. podgardle ugotować w wodzie do keryj wciepujymy listek laurowy i ziele angielskie, warzić ok 1,5h
  2. wątroba sparzić w tyj wodzie (niy gotować!), ale te sparzynie ni ma konieczne, wątroba może być surowo
  3. woda, w keryj warziło sie podgardle niy wylywać!
  4. podgardle zmielić na grubył oczkach 8-9mm
  5. połowa z tego podgardla zmielonego, zmielić drugi roz na średnich oczkach
  6. wątroba zmielić na średnich oczkach razym z cebulom
  7. wymiyszać wszystko i doprawić do smaku (mo być trocha przesolone jak skosztujecie)
  8. z wody zebrać cały tłuszcz i dodać do leberki, wymiyszać
  9. wrazić do krałzów, ale niy do pełna (kaj 3/4 objyntości)
  10. pasteryzować 3 razy, za piyrszym razym warzić 1,5h, wyciongnońć z wody i odstawić na 24h, potym warzić 1h, wyciongnońć i zostawić na 24h i trzeci roz warzić 0,5h, taki proces pasteryzacji to TYNDALIZACJA