boczek umyć i rozciąć na ciynko ale tak coby był w całości na tzw. książka (tak żeby go szło fajnie zrolować)
boczek zawijomy w rolada i obwiązujymy sznurkiym
zawiniynty boczek bydymy peklować tzn dowomy go do naczynio ale niy za wielkigo, nojlepij takigo miarowego i zalywomy go solankom (10dkg soli peklowyj na 1L wody)
do solanki dociepujymy czosnek ponacinay, wrażujymy do lodówki na conajmnij 4dni
po tym czasie boczek wyciągomy i bydymy go parzić
do garca wlywomy tela wody, co jak wrażymy boczek to bydzie łon przikryty (ale niy za dużo tyj wody)
sama woda w garcu (bez boczku) trza zawarzić i jak zacznie wreć to wyłączomy kuchynka
jak przestanie bulkać to wrażujymy boczek
tera nasze zadanie to je sprawdzanie tymperatury w garcy, trza wachować żeby miała ona +/- 80oC
boczek parzymy tak długo aż w środku jak wrażymy do niego termometer bydzie mioł 65oC
po tym czasie wyciągomy poczek i drapko wrażujymy do lodowatyj wody żeby sie zachartowoł
zostawiomy do wychłodniyńcio, wrażujymy do lodówki żeby wytynknoł i idzie kroć na sznita