Sałatka obiadowo z kapusty do krałzy

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg cebuli
  • 0,7kg marekwi
  • 0,7kg czerwonyj papryki
  • 0,7kg ogórków zielonych
  • 2,5kg biołyj kapusty
  • pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

SKŁADNIKI NA ZALYWA (na 5kg składników):

  • 1 szklonka octu
  • 1 szklonka oleju
  • 1 szklonka cukru
  • 3 łyżki soli

JAK ZROBIĆ?

  1. cebula, papryka, ogórki pokroć
  2. marekwia zetrzić na rubych łoczkach
  3. kapusta poszatkować
  4. wszystko wymiyszać (gymiza i zalywa), dodać prziprawy (na 1kg składników: 4kulki ziela, 1 listek)
  5. zostawić 30min żeby sie "przegryzło" i żeby kapusta puściła sok
  6. wkłodać do krałzów i pasteryzować 30min