SKŁADNIKI:
- 0,5kg cebuli
- 0,7kg marekwi
- 0,7kg czerwonyj papryki
- 0,7kg ogórków zielonych
- 2,5kg biołyj kapusty
- pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
SKŁADNIKI NA ZALYWA (na 5kg składników):
- 1 szklonka octu
- 1 szklonka oleju
- 1 szklonka cukru
- 3 łyżki soli
JAK ZROBIĆ?
- cebula, papryka, ogórki pokroć
- marekwia zetrzić na rubych łoczkach
- kapusta poszatkować
- wszystko wymiyszać (gymiza i zalywa), dodać prziprawy (na 1kg składników: 4kulki ziela, 1 listek)
- zostawić 30min żeby sie "przegryzło" i żeby kapusta puściła sok
- wkłodać do krałzów i pasteryzować 30min
WSKAZÓWKA: zamiast biołyj kapusty idzie dodać zielone tomaty (takie prosto z krzoka kere niy zdążyły szczerwiynieć)


