Paprykarz szczeciński

SKŁADNIKI:

  • 1 w─Ödzono makrela
  • 100g ry┼╝u
  • 150g cebuli
  • 150g marekwi
  • 6 ┼éy┼╝eczek koncentratu tomatowego
  • 3 ┼éy┼╝eczki s┼éodkij papryki
  • 0,5 ┼éy┼╝eczki papryki ostryj abo chili
  • ─çwier─ç ┼éy┼╝eczki soli i pieprzu
  • 0,5 szolki bulionu
  • olyj do sma┼╝ynio


JAK ZROBI─ć?

  1. ryba obra─ç a ry┼╝ uwarzi─ç w osolonyj wodzie
  2. cebula posiekać w drobno kosteczka i usmażić na oleju na złoty kolor
  3. marekwia łostrugać i zetrzić na rubych łoczkach na tarce
  4. po ok 15 minutach sma┼╝ynio cebuli dociepa─ç do nij marekwia, na chwila sma┼╝i─ç a potym wlo─ç do tego bulion
  5. cebula ze marekwiom duszymy tak dugo a┼╝ marekwia bydzie miynko, reszta bulionu odparowa─ç
  6. czekomy aż ryż ochłodnie, marekwia ochłodnie - wciepujymy to razym, dodowomy ryba, przeciyr i prziprawy - ewentualnie doprawiomy jeszcze do smaku

WSKAZÓWKA: przepis tyn je na paprykarz szlachetny ale idzie sie dodać szproty wyndzone i wtedy paprykarz zmiynio smak, idzie sie dodać wiyncyj abo mynij ryżu