Paprykarz szczeciński

SKŁADNIKI:

 

  • 1 wędzono makrela
  • 100g ryżu
  • 150g cebuli
  • 150g marekwi
  • 6 łyżeczek koncentratu tomatowego
  • 3 łyżeczki słodkij papryki
  • 0,5 łyżeczki papryki ostryj abo chili
  • ćwierć łyżeczki soli i pieprzu
  • 0,5 szolki bulionu
  • olyj do smażynio

 


JAK ZROBIĆ?

 

  1. ryba obrać a ryż uwarzić w osolonyj wodzie
  2. cebula posiekać w drobno kosteczka i usmażić na oleju na złoty kolor
  3. marekwia łostrugać i zetrzić na rubych łoczkach na tarce
  4. po ok 15 minutach smażynio cebuli dociepać do nij marekwia, na chwila smażić a potym wloć do tego bulion
  5. cebula ze marekwiom duszymy tak dugo aż marekwia bydzie miynko, reszta bulionu odparować
  6. czekomy aż ryż ochłodnie, marekwia ochłodnie - wciepujymy to razym, dodowomy ryba, przeciyr i prziprawy - ewentualnie doprawiomy jeszcze do smaku


WSKAZÓWKA: przepis tyn je na paprykarz szlachetny ale idzie sie dodać szproty wyndzone i wtedy paprykarz zmiynio smak, idzie sie dodać wiyncyj abo mynij ryżu